İstiklal Caddesi’nde kadınların 25 Kasım yürüyüşüne polis müdahalesi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul 25 Kasım Kadın Platformunun çağrısı üzerine “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında Taksim Tünel’de bir araya gelen kadınlar, ‘Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok’ yazılı pankartla 19.00’da yürüyüşe geçti.

“KADIN CİNAYETLERİ POLİTİKTİR”

Ellerinde erkek şiddeti kurbanı olan kadınların adının yazılı olduğu dövizler taşıyan kadınlar yürüyüş boyunca “Tesadüf değil erkek şiddeti”, “Kadın cinayetleri politiktir”, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Kadınlar birlikte, birlikte güçlü”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” şeklinde sloganlar attı.

“BİR KİŞİ DAHA EKSİLMEYE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK”

Asmalı Mescit’e kadar süren yürüyüşün ardından basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, “Sosyal medya etiketleri arasında bir kadının adını daha görmekten korkar olduk. ’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve
Dayanışma Gününde bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok’ diyoruz” denildi. Polisin çevrede geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüş basın açıklamasının ardından sona erdirildi.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Dağılım sırasında bir grup kadın, Taksim’e yürümek istedi. Polisle grup arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polis, grubu gazlı plastik mermiyle müdahale ederek dağıttı. Polis bazı eylemcileri gözaltına aldı.

(DHA / İHA)

Bu Yazıya Tepki Ver