İTO Burs

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öğrencilik hayatında maddi açıdan sıkıntı yaşamamak için alternatif kurumlar üzerinden burs temin edilmesi mümkündür. İstanbul Ticaret Odası burs veren kurumlar arasında en bilinenlerden biridir. Üstelik kurum, yeterlilikleri sağlamış olan öğrencilerin burslarından herhangi bir geri ödeme de beklememektedir. Böylelikle senelik olarak verilen burslarla birlikte öğrencilerin daha başarılı olmaları hedeflenmektedir. Ancak bursun temini için istenen gerekliliklerin sağlanması çok önemlidir. Özellikle yüksek lisans ve doktora düzeyinde olan öğrenciler için verilen burslarda başvuru tarihleri de kaçırılmamalıdır. Peki, İTO burs başvurusu nasıl yapılır?

Daha fazla bilgi almak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

https://www.ogrencikredi.com/ito-bursu/

İTO Burs Başvurusu

Burs başvuruları için kurumlar farklı şartların sağlanmasını şart olarak sunabilmektedir. Peki, çok kurumda ikametgâh gibi şartlar olduğu da bilinmektedir. Yine aynı şekilde elden belge teslimi isteyen kurumların olduğu da unutulmamalıdır. İTO bursu için başvuru sisteminin online sistemlere dönüştürüldüğü görülmektedir. Bursa başvurmak isteyenlerin ilk etapta İstanbul Ticaret Odası resmi internet sayfasını açmaları istenmektedir. Mobil kullanıma da uygun olarak tasarımı tamamlanmış olan site içerisinde bir başvuru formu olduğu görülecektir. Burs temin etmek isteyen öğrencilerin başvuru formunu en güncel verileri ile doldurmaları önemlidir. Formda isim ve soy isim gibi kimlik bilgilerinden hangi bölümde okunduğu ya da aylık kazanç gibi ana başlıklar olduğu da görülecektir. Verilen bilgiler yetkililer tarafından kontrol edildikten sonra burs kararı verilmektedir. Başvuruda bulunanların iletişim bilgilerini doğru yazmaları halinde kurumla öğrenciler arasında rahat bir iletişim alanı oluşturulmuş olmaktadır.

İTO Burs Şartları

İTO burs şartlarını taşımayan kimselerin başvuruları eksiksiz bir şekilde yapılsa bile değerlendirmeye giremeyeceklerini bilmeleri gerekmektedir. Öncelikle burs açık öğretim ya da uzaktan öğretim öğrencilerine verilmemektedir. Aynı şekilde vakıf üniversite öğrencileri de burs kapsamı dışında tutulmaktadır. Vakıf üniversitelerinin istisnası ise öğrenim hayatını hali hazırda %100 olarak burslu şekilde devam ettirenlerden oluşmaktadır. İTO burs şartları arasında yaş da önemli kıstaslardan biridir. Üniversite eğitimi kapsamında bursa başvurmak isteyenlerde birinci sınıfta iseler 22’den, ikinci sınıfta iseler 24’ten, üçüncü sınıfta iseler 25’ten şayet dördüncü sınıfta iseler 26’dan büyük olmamak zorundadır. Diğer türlü burs alınamayacaktır.

https://www.ogrencikredi.com

Bu Yazıya Tepki Ver