JAKIM Helal Sertifikası

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Helal Belgesi Nedir?

İslami kurallar çerçevesinde hayatlarını sürdüren insanlar için tükettikleri ürünlerin helal olması çok önemlidir. Dünya’nın pek çok yerinde, tüketilecek ürünün helal olup olmadığını tespit etmek üzere kurulmuş helal sertifikası veren kurumlar bulunmaktadır. Helal belgesi veren kuruluşlar Müslüman bireylerin beslenme tercihleri için bir nevi denetim mekanizması görmekte ve kişilere helal et tükettiklerinin garantisini firmalara verdikleri belge ile garanti etmektedir.

JAKIM Helal Sertifikası Nedir?

Malezya, helal sertifikası veren ülkelerin önde gelen temsilcilerinden biridir. JAKIM Helal Sertifikası olarak adlandırılan bu belge neredeyse bütün İslam ülkeleri tarafından güvenilir kabul edilmiştir. Ayrıca Malezya, helal sertifikasyon alanındaki üstünlüğünü dünya çapında yaptığı akreditasyon işlemleri ile ispatlamıştır. JAKIM Malezya’daki dini işleri yürüten kurumdur ve firmalar helal sertifikasını bu kurumdan alırlar.

Neden JAKIM Helal Belgesi Almalısınız?

Öncelikle bir Helal Sertifikası almak firmanızda ürettiğiniz, taşımasını gerçekleştirdiğiniz ve tüketiciye sunduğunuz her türlü ürünün ve gıdanın İslami şartlara uygun olduğunu ve güvenle kullanılıp tüketilebileceğini gösterir. Bununla beraber helal ürün hijyeniktir, steril ortamda üretilip kullanıma sunulmuştur bu da insanların bu ürünleri gönül rahatlığıyla satın alabileceğinin garantisidir. Özellikle son zamanlarda dünyayı etkisi altına alan virüs ile beraber Helal üretimin önemini görmek bir kez daha mümkün olmuştur. JAKIM Helal Sertifikası almak, Malezya gibi Helal Belgesi vermek konusunda kendisini hem İslam ülkelerinde hem de dünya çapında ispatlamış ve akreditasyon sağlamış bir ülkeden bu belgeye sahip olmak demektir.

JAKIM Helal Sertifikası Nasıl Alınır?

JAKIM Helal Sertifikası almak isteyen firma öncelikle işyerinde gereken şartları sağlamalıdır. Ürünlerin hazırlanmasından müşteriye ulaşana dek her aşamada İslami kurallara uygun işleyen bir süreçten emin olmanız gerekir. Daha sonra Helal Belgesi’ni alacağınız kurumdan denetime gelecek kişilerden onay alırsanız gereken sertifikayı alacaksınız.

Kaynak : https://halalcs.com.tr/blog/38/jakim-helal-sertifikasi.html

İletişim Bilgilerimiz

Telefon: +90 545 434 7001

E-Posta: info@halalcs.com.tr

Bu Yazıya Tepki Ver