Japonya Milli Futbol Takımı Kuzey Kore ile Maç için Pyongyang’a Hazırlanıyor

image_65fa7bf401182
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japonya ve Kuzey Kore Arasındaki Futbol Heyecanı

Japonya milli futbol takımı “Samurai Blue”, 2026 FIFA Dünya Kupası AFC elemeleri B Grubunda ikinci tur maçları için Kuzey Kore ile karşılaşmaya hazırlanıyor. İlk maç 21 Mart’ta Tokyo’da, ikincisi ise 26 Mart’ta Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’daki Kim Il Sung Stadyumu’nda oynanacak.

Japon Yetkililerden Destek Açıklaması

Japonya Dışişleri Bakanlığı, maç nedeniyle milli futbol takımına ve basın mensuplarına destek olmak için 14 yetkilinin hafta sonu Pyongyang’a gönderileceğini duyurdu. Bu yetkililer, Japon sporculara ve basın mensuplarına Kuzey Kore’deki yerel prosedürler konusunda yardımcı olacak.

Uyarı ve Diplomatik Durum

Japonya, Kuzey Kore’ye uygulanan yaptırımlar nedeniyle vatandaşlarına maçı izlemek için Pyongyang’a seyahat etmemeleri çağrısında bulundu. İki ülke arasında diplomatik ilişki bulunmadığı için Japon yetkililer, önceki benzer durumda olduğu gibi maça gitmeyi planlayan milli takım için Pyongyang’a yetkililer gönderme kararı almıştı.

FIFA Dünya Kupası Asya Elemelerindeki Sıralama

Japonya 6 puanla lider durumda iken Kuzey Kore 3 puanla ikinci sırada yer alıyor. Suriye ise 3 puana sahipken Myanmar henüz puanla bulunmuyor.

Bu Yazıya Tepki Ver