Kahramanmaraş Depremi Nedeniyle Yapılandırma Kararı Yayımlandı

image_6578225807c83_cXPmRt
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mücbir Sebep Halinin Uzatılması

Kahramanmaraş ilinde meydana gelen depremler nedeniyle, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde devam eden mücbir sebep durumu, yeni bir kararla uzatıldı. Cumhurbaşkanı tarafından yayımlanan karara göre, mücbir sebep halinin süresi 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren 30 Nisan 2024 tarihine kadar uzatıldı.

Taksit Ödeme Sürelerinin Yeniden Belirlenmesi

7256 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ve 7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında ödeme yapması gereken mükellefler için yeni bir düzenleme yapıldı. Karara göre, 6 Şubat 2023 ile 30 Nisan 2024 tarihleri arasında ödenmesi gereken taksitlerin (mücbir sebep halinin sona erdiği tarihe rastlayanlar da dahil olmak üzere) ödeme süreleri uzatıldı.

İlk taksitin ödeme süresi, mücbir sebep halinin sona erdiği tarihi takip eden ayda başlayacak ve sonraki taksitler ise bu ayı takip eden aylık dönemlerde (toplamda 12 ayda) ödenmek üzere uzatıldı.

Eğer mücbir sebep halinin başladığı ve sona erdiği tarih arasında ödenmesi gereken taksit sayısı 12’den fazla ise, fazla olan taksitler 12 taksitle birlikte ödenecek.

Bu Yazıya Tepki Ver