Kahve Lekesi Doğal Yöntemlerle Nasıl Temizlenir?

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Giysilerde, koltukta, halıda oluşan kahve lekesini temizleyebilmek için çeşitli kahve ipuçları mevcuttur. Fakat günümüzde çeşitli hastalıklara davetiye çıkaran ve kanserojen madde içeren deterjanlar yerine organik yöntemler sağlık açısından daha faydalıdır.

Doğal kahve çıkarma yöntemleri

Kahve lekesi korkulacak bir leke değildir. Nasıl çıkarılacağı konusunda birkaç ipucu bilirseniz bu lekelerden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Kahve çıkarma yöntemleri hakkında bilmeniz gerekenler şu şekildedir;

  • Lekeli bölgeye su püskürtüp üzerine karbonat serpmelisiniz. Bir müddet bekledikten sonra kuru bir bezle yüzeyi silip temizleyiniz.
  • Sirke ve suyu karıştırarak lekeli bölgeye uygulayınız. Bir müddet bekleyip kuru bir bezle temizleyiniz.
  • Doğal maden suyunu direkt leke üzerine uygulayınız. Bir müddet bekledikten sonra kuru bir bezle temizleyiniz.
  • Lekenin oluşumundan hemen sonra bölgeye bol miktarda tuz serpiniz. Bir müddet bekleyip kuru bir bezle ovarak temizleyiniz.
  • Limon suyu ve su karışımını lekeyi bölgeye uygulayınız. Bir müddet bekledikten sonra kuru bir bezle temizleyiniz.
  • Bitkisel gliserini direkt leke üzerine dökünüz ve bir müddet bekledikten sonra bir bezle temizleyiniz.

Ayrıca organik çamaşır ve bulaşık deterjanı üretimleri başlamıştır. Bu tür doğal ürünlerden de kahve çıkarma işlemi için faydalanabilirsiniz.

Kahvemag sitesinde bu ve benzeri faydalı bilgileri bulabilirsiniz. Kahve önemli bir kültürdür. Eğer bir kahve severseniz onun hakkında farklı birçok bilgiye sahip olmalısınız. Bunun nedenle Kahvemag sizler için hazırlanmıştır.

Bu Yazıya Tepki Ver