KALİTELİ ORJİNAL YENİ TARİHLİ BARKODLU MEDİKAL ESTETİK ÜRÜNLERİMİZ İÇİN WEB SİTEMİZİ ZİYARET EDİNİZ.www.ankaradolgubotoks.com

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Dermal Dolguları Tanıyalım

 

Minimal İnvaziv Prosedürler

Enjekte edilebilir dermal dolgu maddeleri ince dudakları dolgunlaştırabilir, sığ konturları iyileştirebilir, yüzdeki kırışıklıkları yumuşatabilir, kırışıklıkları giderebilir ve yara izlerinin görünümünü iyileştirebilir.

www.ankaradolgubotoks.com

Ne tür dermal dolgu maddeleri mevcuttur?

Birkaç farklı dermal dolgu maddesi vardır . En yaygın türler:

 

Kalsiyum hidroksilapatit

Marka adları şunları içerir: Radiesse

 

Kalsiyum hidroksilapatit doğal olarak insan kemiklerinde bulunur ve mineral benzeri bir bileşiktir. Genellikle şu amaçlarla kullanılır:

 

Nazolabial kıvrımlar, kukla çizgiler ve kaşları çatık çizgiler gibi orta ila şiddetli kırışıklıklar

Yanakların ve diğer yüz hatlarının dolgunluğunu artırın

Bazı ilaçları alan HIV pozitif kişilerde meydana gelebilecek gibi yüz kaybı alanlarında hacmi iyileştirin

Kalsiyum hidroksilapatit biyosentetik olarak üretilir, yani hiçbir hayvan veya hayvansal ürün kullanılmaz. Bu, alerjik reaksiyon riskinizi azaltır ve cilt testi gerekmez. Bu tip dermal dolgu maddesinin çok doğal bir sonuç verdiği bilinmektedir, yer değiştirmez ve yan etkileri nadirdir. Bu dermal dolgu maddesi ilk olarak diş hekimliğinde ve rekonstrüktif cerrahide kullanılmıştır ve uzun bir güvenlik siciline sahiptir.

 

Hiyalüronik asit

Marka isimleri şunları içerir: Captique, Esthélis, Elevess, Hylaform, Juvederm, Perlane, Prevelle, Puragen, Restylane,Neuramis,Chaeum,Revofil

 

Hyaluronik asit enjeksiyonları, cildin konturunu iyileştirmek ve yara, yaralanma veya çizgiler nedeniyle ciltteki çöküntüleri azaltmak için kullanılabilir. Aşağıdakiler için potansiyel olarak çarpıcı iyileştirmeler görebilirsiniz:

 

Sivilce izleri

Yanak çöküntüleri

Gözlerinin köşesinde karga ayakları

Burun kenarından ağzın köşelerine kadar uzanan derin gülümseme çizgileri (nazolabial oluklar olarak da bilinir)

Kaşlar arasında çatık çizgiler

Ağız köşelerinde gülme çizgileri

Dudak sınırının yeniden tanımlanması

Yanıklar, sivilceler ve yaraların neden olduğu izler

Sigara içenlerin hatları; ağızdaki dikey çizgiler

Bazı yüz izleri

Alnınızdan geçen endişe çizgileri

Hyaluronik asit, vücudunuzda bulunan doğal bir maddedir. Yumuşak bağ dokularında ve gözlerinizi çevreleyen sıvıda yüksek konsantrasyonlar bulunur. Ayrıca bazı kıkırdak ve eklem sıvılarının yanı sıra cilt dokusunda da bulunur. Çıkarılan ve yeniden formüle edildi ve şimdi en popüler enjekte edilebilir dolgu türlerinden biri haline geldi. Terim tanıdık geliyorsa, ağrıyı hafifletmek ve ekstra tampon sağlamak için aynı maddenin artritli kişilerin ağrıyan eklemlerine sıklıkla enjekte edilmesinden kaynaklanmaktadır.

 

Polialkilimid

Marka isimleri şunları içerir: Aquamid

 

Polialkilimid yarı kalıcı bir dermal dolgu maddesidir ve genellikle plastik cerrahlar tarafından şu amaçlarla kullanılır:

 

Nazolabial kıvrımlar veya çökük yara izleri gibi daha derin kırışıklıkları tedavi edin

Dolgun ince dudaklar

Elmacık kemiklerini ve çene çizgisini geliştirin ve yaş nedeniyle kaybedilen yüz hacmini değiştirin

HIV ilaçlarından kaynaklanan yüz israfını tedavi edin

Polialkilimidin insan dokusuyla çok az reaksiyonu vardır, yani biyouyumludur ve alerji testi gerekmez. Radyoda şeffaftır, yani x-ışınlarına müdahale etmez.

 

Enjeksiyondan sonra, yaklaşık bir ay boyunca çevresinde yavaşça ince bir kolajen tabakası oluşur. Jel sonunda tamamen sarılır. Tek bir prosedür büyük hacimli enjekte edebilir. Zamanla oldukça kararlı olduğu düşünülen bu ürün, gerektiğinde çıkarılabilmektedir.

 

Polilaktik asit

Marka isimleri şunları içerir: Sculptra

 

Polilaktik asit, yüzünüze enjekte edilen ve vücudunuzun kendi kolajen üretimine neden olan sentetik bir dermal dolgu maddesidir. Bu tip dermal dolgu maddesi uyarıcı olarak bilinir. Bu toksik olmayan, biyolojik olarak parçalanabilen madde, sütür materyali olarak 40 yılı aşkın süredir kullanılmaktadır.

 

Polilaktik asidin özellikle yüzünüzün alt yarısında iyi çalıştığı bilinmektedir ve şu amaçlarla kullanılır:

 

Gülmekten kaynaklanan satırları doldurun

Dolgun ince dudaklar

Derin nazolabial kıvrımları tedavi edin

Bu madde diğer dermal dolgu maddelerinden farklıdır çünkü anında sonuç vermez. Bunun yerine, kendi vücudunuzun kolajen üretimini uyarır, böylece sonuçlar birkaç aylık bir süre içinde kademeli olarak ortaya çıkar.

 

İstediğiniz sonuçları elde etmek için muhtemelen yaklaşık üç aylık tedaviye ihtiyacınız olacak. Her tedavide kendi kollajeniniz yeniden uyarılır. Daha sonra tam etkiyi görmek dört ila altı hafta sürebilir. Bu tür bir dermal dolgu maddesi yarı kalıcı olarak kabul edilirken, yine de ara sıra rötuşlara ihtiyacınız olabilir.

 

Polimetil-metakrilat mikro küreler (PMMA)

Marka isimleri şunları içerir: Bellafill

 

PMMA yarı kalıcı bir dolgu maddesi olarak kabul edilir ve çoğunlukla orta-derin kırışıklıkları, kıvrımları ve olukları, özellikle nazolabial kıvrımları tedavi etmek için kullanılır. Çukurlu izleri doldurmak ve ince dudakları büyütmek için de kullanılabilir.

 

Yüz kırışıklıklarına daha kalıcı bir çözüm istendiğinde genellikle kollajen replasman tedavisi veya hyaluronik tedavi yerine PMMA kullanılır. PMMA, kalıcı cerrahi implantlarda uzun yıllardır kullanılmaktadır. Bu nedenle, cerrahınız muhtemelen ilk tedavide yetersiz dolacak ve gerekirse daha sonra ekleyecektir.

 

PMMA’nın dezavantajlarından biri, hacim oluşturmak için bir dizi enjeksiyona ihtiyaç duyulması ve tüm etkilerin farkına varmanın üç ay kadar sürebilmesidir. Deri altında da görülebilir. İstenmeyen sonuçlardan kaçınmak için, plastik cerrahınızın, diş açma veya tünel açma yöntemlerini kullanarak dermal deri altı bağlantı noktasında enjeksiyonu içeren uygun tekniğe aşina olması önemlidir.

 

Özet

Dermal dolgu maddeleri kimyasal yapı, uzun ömürlülük ve değişen derecelerde yumuşaklık bakımından farklılık gösterir. Örneğin dudaklarda daha yumuşak dolgular kullanılırken elmacık kemiklerini güçlendirmek için daha sert dolgular istenebilir.

 

Cerrahınız, özel ilgi alanlarınız için gereken en iyi dolgu türünü ve hacmini sizinle birlikte belirleyecektir.

 

Çoğu insan için, “hazır” dolgu maddelerinin kullanımı, görünüşlerini güzel bir şekilde iyileştirebilen basit bir ofis tabanlı prosedür olabilir. Bu dermal dolgu maddeleri çok öngörülebilirdir ve nispeten minimum risk ve yan etkilere sahiptir. Bu dolgular genellikle cerrahın ofisine veya tıbbi kaplıcaya enjekte edilir.

KALİTELİ ORJİNAL YENİ TARİHLİ BARKODLU MEDİKAL ESTETİK ÜRÜNLERİMİZ İÇİN WEB SİTEMİZİ ZİYARET EDİNİZ.www.ankaradolgubotoks.com

 

Bu Yazıya Tepki Ver