Kanada’da Yapılan Araştırmaya Göre Gürültülü Araba Tutkusu ile Psikolojik Profil Arasındaki İlişki

image_66360b0e6def8
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Psikoloji Profesörü Julie Aitken Schermer’in Araştırması

Kanada’daki Western Üniversitesi’nden bir psikoloji profesörü olan Julie Aitken Schermer, çoğunluğu erkek olan 529 gençle gürültülü arabalar, modifiye ve araba sürmenin kendilerini “havalı” hissettirip hissettirmediği hakkında bir araştırma yürüttü.

Sonuçlar ve Değerlendirme

Schermer araştırmasında elde ettiği verilere göre, modifiye edilmiş gürültülü arabalara olan ilginin, erkek olma, psikopati ve sadizm eğilimleriyle ilişkilendirildiğini belirtti. Schermer’a göre, bu tutku başkalarının duygularına duyarsızlık ve umursamazlık gibi psikopatik özellikler gösteriyor.

Gürültülü Arabaların Yarattığı Rahatsızlık

Schermer, gürültülü arabaların yaşam kalitesinde yarattığı rahatsızlığın o kadar büyük olduğunu dile getirdi ki, New York’taki yerel yönetimin, düşüncesiz sürücülere karşı önlem almak için özel gürültü kameraları yerleştirdiğini söyledi.

Gürültülü Araba Tutkunlarının Profili

Profesör Schermer, gürültülü araba tutkunlarının hepsinin “tehlikeli bir suçlu” olmadığını belirtirken, “Gürültülü araçlarda bulduğum kişilik profili aynı zamanda yasa dışı kundakçılık yapan kişilerin kişilik profiliyle de benzerlik gösteriyor” şeklinde de eklemeler yaptı.

Bu Yazıya Tepki Ver