Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluş, EPA’yı Çevre Kirliliği İçin Dava Etti

image_657ffc1aa18e0_VVGofL
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Our Children’s Trust Çevre Koruma Ajansı’nı Hedef Aldı

Kâr amacı gütmeyen hukuk kuruluşu Our Children’s Trust, çocukların çevre kirliliği konusunda yaşamlarını tehdit eden bir durumla karşı karşıya olduğunu savunarak, ABD Çevre Koruma Ajansı’na (EPA) karşı dava açtı. Davacılar, EPA’nın çocukları göz ardı ederek Anayasa’da belirtilen eşit yaşam ve korunma hakkını ihlal ettiğini iddia etti.

EPA’nın Sorumlulukları Yerine Getirmediği İddiası

Davacılar, EPA Başkanı Michael Regan’ın çevre kirliliği konusunda yeterli adımlar atmadığını ve sorumluluklarını yerine getirmediğini ileri sürdü. EPA’nın kurulduğu 1970’ten beri ABD’nin en fazla sera gazı salımı yapan ülkelerden birine dönüşmesine göz yumduğu iddia edildi.

“Gelecekle İlgili Sürekli Endişeleniyoruz”

Davacılardan 15 yaşındaki Noah, “Gelecekle ilgili sürekli endişeleniyoruz. Etrafımızda kimse yeterince hızlı hareket etmiyor. Anayasa, her Amerikalının yaşam, özgürlük ve mutluluk arayışı haklarını garanti altına alır; buna çocuklar da dahildir.” şeklinde konuştu.

EPA Sözcüsü Timothy Carroll, hukuki süreçle ilgili yorum yapamayacaklarını belirtirken, federal kuruluşun iklim krizine karşı düzenlemeler üzerinde çalıştığını söyledi.

Bu Yazıya Tepki Ver