Karadere Dağlarında Keçi Çobanı Mehmet Çabuk’un Sıra Dışı Yaşamı

image_65f81277b68c1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mehmet Çabuk’un Vadi Barakasında Yaşamı

Karadere bölgesindeki dağda yaşayan Mehmet Çabuk, vadi içerisine kendi imkanlarıyla kurduğu barakada, naylon örtü ve tahtadan inşa ettiği evinde 100’e yakın keçisiyle birlikte yaşıyor. 2007 yılında keçilerinin çalınmasının ardından insanlara küsen Çabuk, 17 yıldır haftada 2 kez gıda alışverişi dışında bulunduğu yeri terk etmiyor.

Doğada Kendi Kendine Yeten Bir Yaşam

Çabuk, gıda alışverişi için Ulupınar‘a 45 dakikalık yürüyüş yapıyor. Erken saatlerde uyanıp ateş yakıp çiçek toplayan, vadide yürüyüşler yapan Çabuk, keçileriyle birlikte mutlu bir yaşam sürdürüyor. Sağlık durumu dikkat çeken Çabuk, ilaç kullanmıyor ve günde yalnızca 2 öğün besleniyor.

Keçilerinin Çalınması ve Hayata Bakışı

2007 yılında keçilerinin çalındığını üzüntüyle anlatan Çabuk, “Gece hırsızlar keçilerimi araca doldurarak kaçtı. O zamandan beri tansiyon ve nefes darlığı rahatsızlığı yaşadım” dedi. Hiç evlenmeyen Çabuk, bu yaşından sonra da yalnız yaşamayı tercih ediyor.

Çabuk’un yeğeni Şifa Çabuk, amcasını sık sık ziyaret ederek onunla vakit geçirmeye çalıştığını söylüyor. Çabuk’un dağdaki sakin yaşamı, keçileriyle kurduğu bağ ve huzurlu düzeni herkesi hayrete düşürüyor.

Bu Yazıya Tepki Ver