Karton Bardak kullanmayı Neden tercih etmeliyiz?

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Neden karton bardak kullanmayı tercih etmeliyiz? Karton bardak gerçekten daha mı sağlıklı? Bu yazımızda sizlere karton bardak kullanımı hakkında bazı bilgiler vereceğiz. Eğer sizin de karton bardak kullanımı hakkında merak ettikleriniz varsa, yazımızı mutlaka sonuna kadar okumalısınız.

Teknolojinin gelişmesi ve her şeyin dijitalleşmesi ile beraber hayatımızın hızı da değişti. Bu değişimle beraber kullan at ürünler de yaşamamızın bir parçası haline geldi. Artık büyük bir alışkanlığa dönüşen kullan at ürünler;

  • Kağıt grubu
  • Plastik grubu
  • Ahşap ve sızdırmaz ürün grubu olarak üçe ayrılmaktadırlar.

Bu kategoriler arasından en çok kullanılanlar kağıt grubudur. Bunun birçok sebebi vardır. Öncelikle kağıt grubu en sağlıklı gruplardan biridir. Bunun beraberinde de karton bardak kullanımı, insan sağlığını hiçbir şekilde tehdit etmez. Karton bardaklar hem sağlıklı hem de oldukça pratik ürünlerdir. Ayrıcadoğa dostu ürünlerdir, çevreye herhangi bir zararları bulunmamaktadır.

Karton Bardak Kullanımının Avantajları

 

Karton bardak kullanımının sayısız avantajı vardır. Bunlardan bazılarını sizin için sıraladık:

  • Ekonomik anlamda fayda sağlarlar.
  • Kullanımı pratik ve sağlıklıdır.
  • Çevre dostudurlar.
  • Ham maddesi selülozdan imal edildiğinden, doğaya kesin bir geri dönüşümü vardır.
  • Yaşamın hızlı aktığı ve kalabalık olduğu; ev, ofis ve okul gibi birçok yerde kolaylıkla tüketilebilir.

Plastik ve Köpük Bardak Kullanmanın Zararları

 

Günümüzde birçok uzmanın da söylediği üzere plastik hem kendi sağlığımıza, hem de dünyamıza çok fazla zarar vermektedir. Plastik ve köpük bardak yerine, mutlaka kağıt bardak kullanmalısınız. Plastik ve köpük bardakların geri dönüşümü yoktur ve maalesef uzun yıllar çevre kirliliğine sebep olmaktadırlar. Ayrıca içerisinde bulundurdukları maddeler yüzünden, sağlığımızı uzun bir süre içerisinde ciddi anlamda tehlikeye atabilirler.

İçerisinde bulunan malzemeler belli bir sıcaklıkta erir ve bu durumda da içerisindeki zararlı maddeler, kişi tarafından yutulmasına sebep olur. Bu zararlı maddeler, kanserojen maddelerdir. İnsan sağlığı için tehlike oluşturur. Köpük bardaklar da en az plastik bardaklar kadar içerisinde, sıcaklığa maruz kaldığında eriyen maddeler bulundurmaktadırlar. Çoğu insan plastiğin zararlarını bilirken, köpüğün de aynı oranda zararlı bir madde olduğundan haberdar değildir. Plastik ne kadar zararlı bileşenleri içeriyorsa, köpük de aynı orandaki maddeleri içerisinde barındırmaktadır. Bu zararlı maddeler içtiğimiz, kahve ve çay gibi sıcak içeceklerin içerisine kolaylıkla karışıp, sağlığımızı tehlikeye atabilir. Plastik ve köpük bardak yerine, kağıt bardakları kullanarak hem sağlığınızı hem de çevrenizi koruyabilirsiniz.

 

 

 

 

Bu Yazıya Tepki Ver