Kayseri Pastırması Avrupa Birliği’nde Koruma Altına Alınacak

image_65cdc585491ce
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AB’ye Başvuruyu Onaylandığını Açıkladı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yazılı açıklamasında, Kayseri pastırmasının AB ülkelerinde de koruma altına alınması adına yaptıkları başvurunun AB Resmi Gazetesi’nde yayımladığını ve bu konuda mutluluk duyduklarını belirtti. Başkan Büyükkılıç, kentin değerlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini vurguladı.

Kayseri Pastırması AB Ülkelerinde Koruma Altına Alınacak

Başkan Büyükkılıç, Kayseri pastırmasının AB ülkelerinde de koruma altına alınacak olmasından mutluluk duyduğunu ifade etti. Bu tescil sayesinde, Kayseri pastırmasının anavatanı olan Kayseri’yi temsil ettiğini ve Avrupa Birliği tarafından mahreç işareti olan “Protected Geographical Indication-PGI” olarak kaydedilerek koruma altına alınacağını belirtti.

Başkan Büyükkılıç: “Değerli Hemşehrilerimizle Bu Güzel Haberi Paylaşmaktan Mutluyum”

Başkan Büyükkılıç, Kayseri pastırmasının Avrupa Birliği nezdinde tescil başvurusunun AB Resmi Gazetesi’nde yayımlandığını söyledi. Bu başarının, Kayseri’nin değerlerine sahip çıkan ve en iyiyi hak eden hemşehrilerle birlikte gerçekleştiğini vurguladı. Başkan Büyükkılıç, Kayseri pastırmasının Avrupa Birliği’ndeki koruma altına alınmasıyla gurur duyduğunu ve bu güzel haberi hemşehrileriyle paylaşmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Bu Yazıya Tepki Ver