Kayseri’de Emekli Matematik Öğretmeni Alzheimer Hastalığından Korunmak İçin Kütüphaneye Gidiyor

image_6628dc2cea676
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Matematik Sorularıyla Alzheimer’a Karşı Direniş

Kocasinan ilçesinde yaşayan emekli matematik öğretmeni Hakkı Sümengen, üç yıl önce eşini kaybettikten sonra tek kızıyla birlikte yaşıyor. Alzheimer hastalığına yakalanmamak için haftanın 4 günü Fevziçakmak Mahallesi’ndeki Sinan Kütüphanesi’ne gidiyor ve 2 saat matematik sorularıyla zihinsel aktivitesini sürdürüyor.

Matematiği Seçtim ve Yıllarca Öğretmenlik Yaptım

Sümengen, 1963 yılında Kayseri Lisesi mezunu olduktan sonra Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun olmuş. Zonguldak ve Kayseri’de toplamda 30 yıl matematik öğretmenliği yapmış ve 1996 yılında emekli olmuş. Matematiğe olan ilgisini kaybetmeyen Sümengen, Alzheimer riskine karşı mücadelesini matematik soruları çözerek sürdürüyor.

“Problemleri Çözdükçe Zevk Alıyorum”

Futbolu da seven Sümengen, haftada 3-4 gün kütüphaneye giderek matematik sorularıyla vakit geçiriyor ve bu aktiviteden keyif alıyor. Alzheimer hastalığına yakalanmamak için beynini sürekli çalıştırmayı tercih eden Sümengen, matematikle geçirdiği zamanı “problemleri çözdükçe zevk aldığını” belirterek vurguluyor.

Yaşlılara ve Gençlere Tavsiyeler

Yaşlılara ve gençlere yönelik tavsiyelerde bulunan Sümengen, yalnızlığın kötü bir şey olduğunu ve gençlerin kitap okumaları gerektiğini vurguluyor. Gençlerin internet kullanımı konusunda endişeli olduğunu ifade eden Sümengen, toplumun her kesiminin zihinsel aktivitelerle meşgul olması gerektiğini belirtiyor.

Bu Yazıya Tepki Ver