Kediler İçin Teknolojik Ürünler

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Minik dostlarımız için oldukça faydalı olan bu teknolojik ürünleri kesinlikle incelemeniz gerekiyor. Siz de elbet tercih etmek için bir sebep bulacaksınız ?

Teknolojinin günden güne gelişmesiyle bizlere faydaları, katkıları gittikçe artmaktadır. Bu faydalar da gelişme göstererek kedi dostlarımıza kadar uzanmıştır. Kedi dostlarımız için olan teknolojik ürünler onların da yaşamlarını kolaylaştırıyor, hatta kolaylaştırmakla kalmayıp oyunları, eğlenceleri de olabiliyor. Birkaç ürünü ele alacak olursak siz de cidden faydalı olduğunu anlayacaksınız.

1. Mikroçip

Mikroçipler, adı üstünde, mikro boyutta olan çiplerdir. Bu çipler kedilerimizin derilerinin altına yerleştirilerek olası kaybolma ya da hırsızlık durumlarında tekrar kedinize ulaşmanıza imkan sunar. Ülkemizde kullanılmaya başlayan bu çiplerde henüz konum bilgisi bulunmuyor fakat bu çipler kediniz hakkındaki tüm bilgileri ve sahipleri hakkında iletişim bilgilerini taşıyor.

Eğer kedinizi birisi bulur da veterinere götürür ve tarama sırasında kedinizin vücudunda hangi bölgeye yerleştirildiği tespit edilirse, bu çipteki sizin iletişim bilgileriniz aracılığıyla sizlere ulaşılır. Aynı durum hırsızlık durumlarında da geçerlidir. Örneğin kedi sahiplenecekseniz kediyi veterinere götürerek taratma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Herhangi bir çip bulunmuyorsa kediyi sahiplenebilirsiniz. Eğer bir çip varsa zaten asıl sahibine ulaşılacaktır. Bunların yanında bir de akıllarda bu çip nasıl yerleştiriliyor soruları olsa gerek.

Çip bir pirinç tanesinden biraz büyük denilebilir ve yerleştirme işlemi de aşı yapar gibi kolay bir şekilde gerçekleşiyor. Ağrı, sancı durumu ise yine bir aşı ile aynı seviyede olacaktır. Minik dostunuz herhangi bir anesteziye ya da farklı bir ağrıya maruz kalmadan kolayca mikroçipe sahip olabilir.

2. Kedi Kumu Makinesi (CatGenie)

Bildiğiniz gibi birçok farklı türlerde kedi kumu çeşitleri satılmakta. Ancak bildiğiniz kedi kumlarını sürekli temizlemek ve zaman zaman değiştirmek zorundayız. Kedimizin sağlığı ve rahatı için kesinlikle yapılması gerekir. Kedi kumu makinesi ise bu konularda bizlere oldukça rahatlık sağlıyor. Tek tuşa bastığınızda kedinizin kumu temizleniyor. Çalışma prensibi ise elekli bir kürek yardımı ile katı dışkılar ayrıştırılıyor ve kalan kuma verilen su ile kum ve çişleri temizleniyor ve su doğrudan pis su giderine yönlendiriliyor.

İçindeki kum, bilinen kumun aksine farklı yıkanabilir bir yapıda fakat kedinize hiç farkını hissettirmeyecek kalitede, gerçek kum gibi bir his verecektir. Böylelikle sizin hiçbir şeye elinizi sürmenize gerek kalmadan sürekli yıkanabilir ve temizlenebilir. Tek gerekli olan şey ise soğuk su bağlantısıdır. Çamaşır makinesi gibi düşünüldüğünde bir su girişi yeterli olacaktır. Çıkış ise uygun görülen gidere bağlanarak ayarlanır.

3. GPS’li Tasma

Kedi tasması söz konusu olduğunda genellikle kozmetik olarak özen gösteriliyor. Bu kozmetiğe bir de güvenlik eklemek istemez misiniz? Minik dostumuz için kullandığımız tasmanın gps özellikli olması neredeyse kaybolma riskini sıfıra düşürecektir. Çünkü bu tasmalar sürekli olarak kedinizin konum bilgisini size iletiyor. Böylelikle dostunuzu dışarıda da gönül rahatlığı ile serbest bırakabileceksiniz ve kaybolma endişesini yaşamayacaksınız.

4. İnteraktif Lazer

Kedi dostlarımız için oyun söz konusu olduğunda ilk akla gelen lazer ve ip olacaktır. Lazer ile kedileri ya da kedilerimizi zaman zaman elbette deliye çevirdiğimiz olmuştur fakat onlar da oyunu sevdiği için bizler de keyif alıyoruz. İnteraktif lazer sayesinde ürün kendiliğinden lazeri açarak hareket ediyor ve sürekli değişik yerleri göstererek kedimizi koşturuyor. Sizin tek yapacağınız sadece karşıda oturup oyunu keyifle izlemek olacaktır ?

5. PetChatz Kamera

PetChatz görüntülü konuşma imkanı sunuyor. Ek olarak bildiğiniz üzere minik dostlarımız bizim kokumuzla huzur bulur ve kendilerini güvenli hissederler. PetChatz’in koku yayma özelliği de bulunmaktadır. Kediniz ile kameralı bir bağlantı sağlayarak özleminizi giderebilir ve kendisine güzelce seslenebilir, kendisini iyi hissetmesini sağlayabilirsiniz. Her ne olursa olsun sesinizi duymak, yüzünüzü görmek onlara iyi gelecektir.

 

Kendi yorumlarımızı ifade edecek olursak, ürünlerin fiyatları ülkemiz şartlarında zaman zaman fazla gelebilir fakat düşünüldüğünde özellikle mikroçip ve kedi kumu makinesi oldukça kullanışlı cihazlardır. Bir kamera bazı insanlar için keyfi olarak nitelendirilebilir ama bir mikroçip veya bir gpsli tasma söz konusu olursa asla öyle değildir. Bazı dostlarımız için oldukça şart diyebiliriz çünkü hiperaktif, yerinde duramayan, sağa sola fazla koşturan bir kediniz varsa gpsli tasma sizin işinize fazlasıyla yarayacaktır. Aksi takdirde sürekli yüreğiniz ağzınızda gezeceksiniz.

Sizler de kedileriniz, dostlarınız için teknolojik aletler kullanıyorsanız kullandığınız ürünler hakkında bizleri bilgilendirebilir ve detaylar verebilirsiniz. Kedinizin kullandığınız alete karşı tutumunu, ilgisini de ifade etmeniz bizler için oldukça faydalı olacaktır.

Bu Yazıya Tepki Ver