Kedileriyle Yeni Bir Yaşam: Dairesel Bir Evde Yaşayan Çift

image_65cc90bdb8360
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genel Bakış

YouTube kanalı “Exploring Alternatives”e röportaj veren Joe ve Leah Hinterberger, dairesel evlerini göstererek izleyicilere yeni yaşamlarını tanıttılar. Bu evde yaşamanın, hayatlarının daha iyiye doğru değiştiğini ifade eden çift, yurda taşınmanın finansal avantajlarından da bahsetti.

Yeni Bir Yaşamın Avantajları

Joe ve Leah, evlerinin geleneksel bir eve göre çok daha uygun fiyatlı olduğunu belirtiyor. Beş aydır bu evde yaşayan çift, çadırın sadece 553 bin TL’ye (18 bin $) mal olduğunu açıklıyor. Bu da onların daha ekonomik bir yaşam sürebilecekleri anlamına geliyor.

Yaşamın Zorlukları

Leah, en büyük zorluklarının su tüketimi olduğunu ve iç mekan tesisatının eksikliği nedeniyle çok dikkatli olmaları gerektiğini söylüyor. Ayrıca, tuvaletlerin dışarıda olması nedeniyle gece yarısı dışarı çıkmanın zorluklarından bahsediyor. Kış aylarında ise dışarıdaki duşların borularının donması sorunuyla karşılaşıyorlar.

Doğaya Yakın Olmanın Keyfi

Öte yandan çift, doğaya yakın olmanın en sevdikleri yanlarından biri olduğunu ifade ediyor. Yağmurun sesinin sakinleştirici olduğunu ve çadırın temizlenmesinin kolay olduğunu belirtiyorlar.

Uygun Mobilya Bulmanın Zorlukları

Joe ve Leah, yuvarlak bir evde yaşamanın farklı olduğunu ve uygun mobilya bulmanın zor olabileceğini söylüyorlar. Bu, evlerini dekore etme konusunda bazı zorluklar yaşamalarına neden oluyor.

Finansal Durum

Leah, artık konut kredisi ödemediklerini ve tek harcamalarının hidroelektrik, gıda malzemeleri, sigorta, cep telefonları, spor salonu üyeliği ve araba yakıtı gibi temel ihtiyaçlar olduğunu belirtiyor.

Öneriler ve Sonuç

Joe ve Leah, yurt hayatının herkese uygun olmadığını ve bu yaşam tarzını seçmek isteyen kişilerin açık fikirli olmaları gerektiğini ifade ediyorlar. Eşyalarını sınırlı tutmanın ve ihtiyaç duyduklarından fazlasına sahip olmanın lüks olmadığını fark ettiklerini belirtiyorlar.

Bu Yazıya Tepki Ver