Kimler Su Yalıtımı Tercih Etmeli?

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Su yalıtımı, binaların farklı bölümlerinde yapılan ve sudan dolayı binaların zarar görmesini engellemek için yapılan yapı ve inşaat yöntemidir. Yapıların teras, balkon, iç duvar, dış duvar, dış cephe, zemin ve bodrum gibi birçok alanında İzolasyon yapılabilir. Önemli olan profesyonel ve doğru şekilde su yalıtımını yapılabilmesidir.

Su yalıtımı yapmak için çok çeşitli malzeme skalası vardır. Ancak hangi alana hangi malzeme ile su yalıtımı yapılacağı önemli bir noktadır. Su yalıtımı yapılacak olan her bölgenin özellikleri farklıdır. Dolayısıyla da her malzeme her bölgede koruyucu bir su yalıtımı işlevi görmeyecektir.

Su yalıtımı Neden Gerekli?

Su, insan hayatı başta olmak üzere yeryüzündeki tüm canlıların yaşamı için son derece önemli bir kaynak olsa da binalar için aynı öneme sahip olmamakla birlikte aynı zamanda büyük risk teşkil eden unsurdur. Betonarme, ahşap, metal ve tuğla fark etmeksizin tüm yapılar için su, son derece tehlikelidir. Yapıların arasındaki boşluk, çatlak ve kırık gibi alanlardan herhangi bir kaynaktan gelen suyun sızması sonucunda binalar zarar görür.

Yapıların temelinde, duvarlarında ya da farklı bir bölgesinde su sızıntısı olması kısa zaman sonra kararma, kabarma, dökülme, mantar ve küf gibi oluşumlar meydana gelir. Bu oluşumlar bina yapısı için son derece zararlı oluşumlardır.

Su Yalıtımı Yaptırabilecek Kişiler

Evinizin duvarlarında, zemininde, bodrumunuzda ya da balkon, teras ve çatı gibi bölümlerinde su sızıntısı yaşıyorsanız mutlaka Su izolasyonu yaptırmanız gerekir. Bu gibi durumlarda su izolasyonunu ne kadar hızlı yaptırırsanız o kadar az hasarla sorunu çözüme kavuşturursunuz.

Evinizde ya da binanızda su sızdırmalarına karşı su yalıtımı yaptırmak ve profesyonel hizmet almak istiyorsanız Ferko izolasyon firmasından geniş kapsamlı izolasyon hizmeti alabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepki Ver