Kırklareli’nde Baharın Müjdecisi: Oğlak ve Kuzuların Doğumu

image_65e1a899df66c
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kırklareli’nde Koyun ve Keçi Yetiştiriciliği Öne Çıkıyor

Mera alanlarının varlığı ve düz fiziki yapısıyla Kırklareli, koyun ve keçi yetiştiriciliğinde önemli bir konuma sahip. Kentte son verilere göre 282 bin koyun ve 56 bin keçi bulunuyor.

Kırklareli’nde Öne Çıkan Koyun ve Keçi Türleri

Kırklareli’nde coğrafi işaretli Kırklareli kıvırcık koyunu ve sütteki yüksek yağ oranıyla bilinen Seanen keçi türü en çok yetiştirilenler arasında yer alıyor.

Oğlak ve Kuzuların Doğumu

Yıldız Dağları’nın eteklerinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan besiciler, baharın müjdecisi olarak nitelendirilen oğlak ve kuzuların doğumuyla mutluluk yaşıyor. Doğumlar her yıl şubat ve mart aylarında yoğunlaşıyor.

Sabah meraya götürülen keçi ve koyunların bazıları otlakta doğum yapıyor ve doğan yavrular ağıla taşınıyor.

Besicilerin Gözünden Oğlak ve Kuzular

Üsküp beldesinde küçükbaş hayvan besiciliği yapan Can Müjde, cemrenin düşmesiyle doğumların başladığını ve sürüsünden 800 küçükbaş hayvanın bulunduğunu belirtti. Bu yıl 60 keçinin doğum yaptığını ifade eden Müjde, her doğumun heyecan verici olduğunu vurguladı.

Doğumların bazen merada bazen de ağılda gerçekleştiğini belirten Müjde, hayvan besiciliğinin zorluğuna dikkat çekerek, doğan her yavrunun bir yaşam sevinci olduğunu belirtti.

Müjde, hayvanlarla ilgilenmenin 24 saatlik bir sorumluluk olduğunu ve hayvanların kapalı kalmadığını vurgulayarak, besicilerin işlerini asla aksatmadıklarını ve hayvanlarla olan ilişkilerinin öncelikleri olduğunu belirtti.

Bu Yazıya Tepki Ver