Kocaeli’de Oto Yıkama Dükkanından Akaryakıt Çalan 5 Kişi Yeniden Yargılanacak

image_65c499a578c29
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bir oto yıkama dükkanından tünel kazılarak NATO boru hattından çalınan akaryakıt

Olayın Detayları

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bulunan bir oto yıkama dükkanı, tünel kazılarak NATO boru hattından 50 bin litre akaryakıt çalındığı suçlamasıyla ilgili olarak 5 kişi ‘nitelikli hırsızlık’ suçundan ayrı ayrı 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak sanıkların ve NATO avukatlarının itirazı sonucunda dosya istinafa taşındı ve yeniden yargılama kararı verildi.

Olayın Gerçekleşme Süreci

Olay, 2017 yılının Mart ayında Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’nün boru hattından akaryakıt çalındığı ihbarı üzerine başladı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla polis ekipleri, olayı araştırmak için harekete geçti. Ekipler, boru hattının geçtiği güzergahta yer alan iş yerleri ve binaları kontrol etti. Bu süreçte, Yeniyalı Mahallesi Hamit Kaplan Caddesi’nde faaliyet gösteren bir oto yıkamacı dükkanında yoğun bir akaryakıt kokusu tespit edildi. İş yerinde yapılan kontrollerde, tuvalet girişinin ön tarafında duvara dayalı bir tünel ve bu tünel vasıtasıyla boru hattına bağlanan hortum ve vana sistemleri bulundu. Ayrıca, 3 adet 1650 litrelik plastik yakıt tankı ele geçirildi. NATO mühendislerinin hesaplamaları sonucunda çalınan akaryakıt miktarının 50 bin litre olduğu belirlendi.

Yargılama Süreci ve İtirazlar

E.P., M.Ç., M.Z., Ş.A. ve C.P. adlı 5 kişi, olayla ilgili olarak gözaltına alındı. E.P., M.Ç., M.Z. ve Ş.A. tutuklanırken, C.P. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Sanıklar hakkında ‘nitelikli hırsızlık’ suçundan dava açıldı ve Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılama süreci başladı. Mahkeme, sanıkları suçlu bulup ayrı ayrı 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Ancak sanıklar ve NATO avukatları, bu kararı itiraz ederek istinafa taşıdı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 6. Ceza Dairesi, dosyayı inceledikten sonra sanıkların ifadelerinin alındığı sırada avukat ataması yapılmaması nedeniyle yeniden yargılama kararı verdi.

Bu Yazıya Tepki Ver