Konserveden zehirlenen çiftin sağlık durumuyla ilgili yeni haber!

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine tabi Kayıkçılar köyünde yaşayan Zuhriye ve Ramazan Yıldız çifti, geçen hafta evdeki konserveyi yedikten sonra rahatsızlandı. İlk olarak Ramazan Yıldız hastaneye kaldırılırken, bir gün sonradan eşi Zuhriye Yıldız hastaneye kaldırıldı. Yıldız çifti, ardındaki Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Başvuru Formu ve Araştırma Merkezi’ne kaldırıldı.

NADİR GÖRÜLEN ‘CLOSTRİDİUM BOTULİNUM’ BAKTERİSİ

Çiftin yapılan testler sonucunda nadir görülen ‘clostridium botulinum’ bakterisi sebebiyle zehirlendiği saptandı. Yoğun bakımda çare altına alından Yıldız çiftine, Ulusal Zehir Danışma Merkezi’nden gönderilen, ‘clostridium botulinum’ bakterisine karşısında antitoksinlerle enjekte edildi.

BÜTÜN VÜCUTLARI FELÇ OLDU

BEÜ Anesteziyoloji ve Reanimasyon Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Özcan Pişkin, iki hastanın da tedavilerinin devam ettiği ve tüm fonksiyonlarının derhal felç durumda olduğunu söyledi.

HEKIM PİŞKİN: AYAĞA KALKMALARI EN AZ 6 AY 1 YIL

Hastane yönetimi ve ilgili tüm doktorların iki hastayı da iyileştirmek için büyük bir özveriyle çalıştıklarını anlatan Dr. Pişkin, “Şu an verdiğimiz komutlara tepki veriyorlar. Bilinçleri açık. Tüm fonksiyonları felç durumda. Biz gereken tedaviyi en iyi şekilde yapıyoruz. Tedavileri uzun bir süreçte devam edecek. Yaşamsal tehlikeyi atlatabilirlerse ayağa kalkmaları 6 ay da 1 yıl da sürebilir. Bunu süre gösterecek” dedi.

NUMUNELER BAKANLIĞA GÖNDERİLDİ

İl Sağlık Müdürlüğü’nün evdeki konserve ve diğer yiyeceklerden aldığı numunelerin Afiyet Bakanlığı’na gönderildiği ve gelecek rapora göre bakterinin hangi yiyecekten bulaştığının ortaya çıkacağı öğrenildi.

(DHA)

Bu Yazıya Tepki Ver