Konya’da iki otomobilin çarpışma anı kamerada!

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kaza, 11 Mayıs 2019 tarihinde merkez Karatay ilçesi İstiklal Mahallesi Akkuyucak Caddesi üzerindeki bir kavşakta meydana geldi. Edinilen bilgiye takriben, geçiş üstünlüğü kuralına uyulmaması sebebiyle kesintisiz kazaların meydana geldiği yeni açılan yol üzerindeki kavşakta son olarak iki otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı. İki otomobilin çarpıştığı anlar ise, bir evin emniyet kamerası göre saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde kavşağa şipşak gelen iki otomobilin çarpıştıktan daha sonra savrulduğu görülüyor.

KAZALAR NEDENİYLE EVİNE GÜVENLİK KAMERASI YERLEŞTİRDİ

Kavşakta aralıksız kazaların meydana gelmesi üstüne ve yaşanan bir kazada evinin duvarı zarar gören mahalle sakinlerinden Mustafa Yıldız, evine emniyet kamerası taktırdı. Sonraki kazalarda uğradığı zararı belgelendirmek ve kanıtlamak isteyen Mustafa Yıldız, yetkililerden kavşağa trafik lambası taktırılmasını istedi. Kazaların aralıksız olduğunu belirten Yıldız, “İki sefer kaza oldu, birincisi kapıya girdi 3 zarar görmüş oldu. Sonra her tarafta oldu bu sene, o da kaldırıma çıktı. Buradan gelirken 180-200 kilometre tez bile geçerler. Işık yapmalarını istiyorum diğer bir şey yok. Yavaşlatmak için bir set yapsınlar. Şuraya geldiği vakit arabanın arkası bir metre yukarıya kalkıyor geçerken” dedi.

Mahalle sakinlerinden Burhan Kulekaya ise yeni yapılan hastane yolunun vatandaşlar bilinmediğini ve çabukluk yapıldığını, ölüme yakın kazalardan nedeniyle trafik lambası istediklerini açıklama etti.

Mehmet Kömeli de, “Yol geniş olunca seri geliyorlar. Işık olmayınca kaza yapıyorlar, sürekli oluyor. Ölümlü kazalar olmadı lakin ölüme yakın kazalar oldu. Buraya bir trafik ışığı istiyoruz biz. Aynısı ileride bir cadde daha var, orada da oluyor” ifadelerini kullandı.

(İHA)

Bu Yazıya Tepki Ver