Kremlin, Yapay Zeka Kriziyle Karşı Karşıya! Çıplak Putin Görüntüleri Tartışma Yarattı

Screenshot_27
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kremlin, Yapay Zeka Teknolojisinin Çıplak Putin Görüntüleri Oluşturmasına Tepki Gösteriyor

Yapay zeka teknolojisinin hızlı gelişimi sonucu, sanatçılar ve ünlü isimlerin izinsiz olarak farklı görüntülerinin oluşturulması, son zamanların en büyük tartışma konularından biri haline geldi. Bu kez de Rusya’nın Kremlin’i, yapay zekâ tarafından üretilen çıplak Putin görüntüleri ve yanlış bayrak resimleri nedeniyle gündemde.

Çıplak Putin Görüntüleri Gündemde

  • Chatbot Kandinsky’nin geliştiricileri, kullanıcıların talebi üzerine yapay zekâ programının çıplak Putin resimleri oluşturmasını sağladı.
  • Yapay zekâ tarafından üretilen bir görüntüde Putin çıplak bir şekilde ayakta betowner dururken elinde tahta bir sopa bulunuyor.
  • Başka bir görüntüde ise Putin’in bir hücrenin içinde dehşete kapıldığı şekilde tasvir ediliyor.

Yanlış Rus Bayrağı Resimleri

  • Yapay zekâ sohbet botunun, Rus bayrağının görsellerini yanlış renklerle üretmesi de tepkilere betowner giriş neden oldu.
  • Örneğin, kullanıcılardan güzel bir Rusya görseli istendiğinde, Moskova’daki Aziz Basil Katedrali’nin önünde duran başsız bir adam ve yanlış renklerde bir Rus bayrağı görüntüde yer aldı.

Kremlin ve Geliştiriciler Savcılığa Çağrıldı

  • Görüntülerin Rusya’nın uluslararası imajını olumsuz etkilediği gerekçesiyle, yapay zekâ sisteminin geliştiricisi Sberbank ve Rus arama motoru Yandex’in başkanları savcılığa çağrıldı.
  • Kullanıcılar, “çıplak Putin” araması yaptıklarında chatbotların Putin’in çıplak resimlerini oluşturmasına karşı güvenlik ayarlarının sıkılaştırılması gerektiği önerildi.

Güvenlik Ayarları ve Genç Nesil

  • Güvenlik ayarları sıkılaştırılsa da bazı kullanıcılar hala chatbottan çıplak Putin resimleri oluşturmasını talep edebiliyor.
  • Rus bayrağı resimlerinin yanlış üretilmesi ve chatbot hataları, genç neslin Rus bayrağını yanlış anlamasına neden olabileceği endişesi taşıyor.

Kremlin, yapay zekâ teknolojisinin yanlış kullanılmasının ardından bu konuda daha sıkı düzenlemeler yapmayı düşünüyor. Ancak bu tartışmalar, yapay zekânın yaratıcı ve sınırları zorlayan yönleriyle ilgili yeni soruları da gündeme getiriyor.

Bu Yazıya Tepki Ver