Kuyumcu Musa Göksu Yakalandı: 30 Kilogram Altınla Kayıplara Karıştı

image_662f64ae361f7
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konya ve İstanbul’da Dolandırıcılık Yapan Kuyumcu Yakalandı

Konya ve İstanbul’da faaliyet gösteren kuyumculardan geri ödeme vaadiyle toplamda yaklaşık 30 kilogram altın alarak kayıplara karışan kuyumcu Musa Göksu, hakkında 20 yıl hapis ve 133 bin 280 lira adli para cezası verildikten sonra yakalandı.

Konya’da Yakalandı

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, firari durumda olan Musa Göksu’nun yakalanması için çalışma başlattı. Göksu, Konya’da tespit edilerek polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı. Emniyet işlemlerinin ardından Göksu cezaevine teslim edildi.

Ucuza Satış Vaadiyle Altın Topladı

Musa Göksu, Konya’nın Meram ilçesindeki Bedesten Çarşısı’nda kuyumculuk yapıyordu. Temmuz 2019’da kuracağı stantta ucuza altın satma vaadiyle vatandaşları kandırarak kentteki kuyumculardan ve İstanbul’daki altın toptancılardan ileri tarihte geri ödeme şartıyla yaklaşık 30 kilogram altın topladığı iddia edildi.

15 Esnaf Şikayetçi Oldu, Tutuksuz Yargılandı

Göksu’nun dükkanının önünde açtığı indirim standının son gününde, kendi dükkanındaki altınlarla birlikte stantta elde ettiği parayla kayıplara karıştığı belirtildi. Konya’da 15 esnafın şikayeti üzerine hakkında dava açılan Göksu, İstanbul’da yakalanmış ve “dolandırıcılık” suçlamasıyla yargılanmıştı. Sanık, 8 mağdura yönelik “güveni kötüye kullanma” suçundan 20 yıl hapis cezasına ve 133 bin 280 lira adli para cezasına çarptırılmıştı.

Bu Yazıya Tepki Ver