Lastiklerinizin Kalan Ömrünü Nasıl Anlarsınız

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lastikler araçların güvenle kullanılabilmesi için gerekli olan ve en önemli ekipmanlardan birisidir. Bir aracın yolda güvenle seyredebilmesi, yol tutuşunu düzenli ve sürekli olarak sağlayabilmesi, durma mesafesinin kaliteli bir şekilde ayarlanabilmesi ve durabilmesi için aracın sahip olduğu lastikler çok önemlidir.

Lastikler aynı zamanda yol ve hava şartlarından en çok etkilenen ve hızla yıpranan parçalardır. Yollardaki sürtünme neticesinde lastik dişleri yıpranmakta ve eskiyen lastikler güvenli sürüş imkânlarını azaltmaktadır. Bu nedenle belirli aralıklarda, yıpranmış olan lastiklerin değiştirilmesi ve araçların daha güvenli hale getirilmesi önemlidir.

Araç lastiklerinizin ne kadar ömrünün kaldığını sizlerde anlayabilirsiniz. Öncelikle lastik basınç kontrolleri önemli bir noktadır. Artık yeni nesil otomobillerde yol bilgisayarları araç lastik basınçlarında oluşan hataları belirtmektedir. Ancak böyle bir aracınız yoksa belirli aralıklarda lastik basınçlarınızı kontrol etmelisiniz. Basınç düzensizliği olan ve sürekli olarak artan ya da azalan basınçlara sahip olan lastiklerin değişim zamanı gelmiş demektir.

Eğer lastiklerinizde çatlak, balon ya da parça kopması varsa bunlar oldukça tehlikelidir. Özellikle araçları park ederken yaşanabilecek bu sorunlarla karşılaştığınızda lastiklerinizin ömrü azalmış demektir.

Hangi Lastik Sitesi

Hangi lastik sitesi olarak sizlere lastik markaları ve doğru lastik kullanımlarına yönelik olarak birçok farklı ve kaliteli içerik ile hizmet veriyoruz. Web sayfamıza giriş yapabilirsiniz. Burada sizler için hazırlamış olduğumuz tüm lastik içeriklerine ulaşabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepki Ver