Leke Tedavisi Nedir? Leke Tedavisi Nasıl Olur? Leke Tedavisi Çeşitleri Nelerdir? İşte Tüm Detaylar…

2
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cilt lekeleri günümüzde birçok insanın sahip olduğu için memnun olmadığı bir cilt rahatsızlığıdır. Lekeler cildimizin pürüzsüz görünmesini engeller ve cildimizin daha yorgun ve soluk görünmesine sebep olur. Siz de leke tedavisi yöntemleriyle bu istenmeyen lekelere veda etmek istemez misiniz?

Cilt lekeleri kimsenin hoşnut olmadığı bir problemdir. Bazı leke çeşitleri makyaj ve benzeri ürünler ile kapatılabilse de bazı lekeler kozmetik ürünlerin bile gölgeleyemeyeceği düzeyde olabilmektedir. Ancak çoğu kadının istediği hiçbir kozmetik ürüne gerek kalmadan tamamen lekesiz bir vücuda sahip olmaktır. Peki ama bu nasıl mümkün olabilir? Leke tedavisi ile bu sorununuzu çözüme kavuşturabilirsiniz.

Leke tedavisi için en doğru zaman nedir?

Vücudumuzun belli başlı yerlerinde zaman zaman lekeler baş göstermektedir. Bu lekeler çeşitli nedenlere bağlı olarak oluşabilir. Ancak hangi nedene bağlı olarak oluşursa oluşsun, lekeler bizi daha cansız, soluk ve yaşlı gösterebilmektedir. Leke tedavisi ile lekelerden kurtulmak mümkündür ancak her mevsimde leke tedavisi uygulanması başarılı sonuçlar alınmasını sağlamaz.

Leke tedavisi için en uygun mevsim ise kış mevsimidir. Kış mevsimi güneş ışınları daha zayıf olduğundan ve güneş ışığına maruz kalınmadığından dolayı leke tedavisi için oldukça doğru bir zaman aralığıdır. Yazın güneş ışınlarını oldukça etkili olduğu için bu mevsimde leke tedavisi uygulatmak ise önerilmez.

Güneş lekesi için leke tedavisi nasıl olur?

Güneş lekeleri genellikle yazın güneş ışınlarına aşırı maruz kalmaktan oluşur. Ancak yaz mevsiminde ortaya çıkan her lekenin sebebi güneş olmayabilir. Bazen hormonal dengesizlikler de leke oluşumuna neden olabilir. Aynı zamanda beslenme düzenine dikkat etmemek de güneş lekelerinin oluşumunu artırabilir.

Eğer ortaya çıkışları çok uzun bir süreye dayanmıyorsa güneş lekeleri tedavisi en kolay olan leke çeşitlerinden biridir. Güneş lekelerinin oluşumunu engellemek için yapılması gerekenler aşağıda sıralanmıştır:

  • Kış mevsimi de dahil olmak üzere mutlaka güneş koruyucu losyonlar kullanmak gerekir.
  • Özellikle yazın kozmetik ürün kullanımından olabildiğinde uzak durmak önemlidir.
  • İçeriğinde limon asitleri bulunan bakım ürünleriyle cildi temizledikten sonra güneşe maruz kalmamak gerekir.
  • Cildi soyan cilt bakım ürünlerinin kullanımına yazın ara verilmelidir.

Sivilce ve akne izleri leke tedavisi nasıl olur?

Sivilce ve akne izlerinin oluşturduğu kabarcık şeklindeki lekeler çoğu kişiyi oldukça rahatsız eden leke türleri arasındadır. Bu gibi leke türleri için cilt soyma yöntemlerinden yararlanılır. Cildin kabuk atması ile cildin yenilenmesi amaçlanır. Ağrı ve acılı uygulamalar değildir ancak çok dikkatli olunmalıdır. Sivilce ve akne izleri için leke tedavisi yöntemleri arasında en etkilisi lazer teknolojisi ile peeling bakımıdır. Sivilce ve akne izlerinden korunma yöntemleri arasında:

  • Sivilce, siyah veya beyaz noktaları sıkmamak, temas etmemek
  • Özellikle akne tedavisi için bir uzmandan yardım almak
  • Sivilcenin ortaya çıkardığı yaralara dokunmamak yer alır.

Çiller için leke tedavisi nasıl olur?

Çoğunlukla çocukluk çağında ortaya çıkan çiller her zaman rahatsız edici boyutta olmaz. Hatta bazı insanlar çillerinden gayet memnundur. Fakat çillerinin olmasından hoşnut olmayan kişi sayısı da bir hayli fazladır. Çil ile leke tedavisi için en etkili yol ise lazer teknolojisidir. Lazer ile çillerinizden kolayca kurtulabilirsiniz.

Çil tedavisi genellikle tek seans ile tamamlanır. Ancak çok koyu ve yerleşmiş çil tedavisinde bazen tek seans yeterli olmayabilir. Doktorunuz burada seans sayısını belirler.

Etkili leke tedavisi yöntemleri nelerdir?

Leke tedavisi sürecine başlanmadan önce uzman doktor eşliğinde detaylı bir cilt analizi gerçekleştirilmesi ve ciltteki problemlerin tespit edilmesi, bu problemlerin ortaya çıkış sebebinin araştırılması gerekmektedir. Son zamanlarda leke tedavisi yöntemlerinden lazer teknolojisi, asit peeling işlemleri ve diğer başka yöntemler son derece ilgi görmektedir. Leke tedavisinde dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri kişinin cilt yapısına uygun olan bir leke tedavisi yöntemi belirlemektir. Leke tedavisi mutlaka alanında uzman bir dermatolog tarafından uygulanmalıdır.

Leke tedavisi çeşitleri nelerdir?

Işık peeling: Leke tedavisi yöntemleri arasında en etkili işlemler arasında yer alır. Çoğunlukla bir seans ile etkili sonuçlar alınır. Melazma, güneş lekesi ve akne izlerini tedavi etmede başarılıdır.

Fraksiyonel lazer: Bu yöntem cildin soyulmasını sağlayarak cildi ölü deriden arındırarak yenilenmesine destek olur. Bilhassa akne ve sivilce izi gibi lekeleri yok etmesiyle bilinir.

Karbon peeling: Karbon peeling ile leke tedavisi yöntemi klasik yöntemlerden biridir. Gayet başarılı sonuçlar vermektedir. Hem hasta hem de doktor memnuniyetinin en yüksek seyrettiği lazerle leke tedavisi işlemlerindendir.

Kimyasal peeling: Bu işlemde de cilt soyma üzerinden hareket edilir. Leke tedavisine odaklanan bir uygulamadır. 3 aşamadan oluşur: yüzeysel, orta ve derin peeling. Hastanın ihtiyacına yönelik olarak bu 3 aşamadan biri uygulanır.

Karbon maske: Leke tedavisi yöntemlerinden biri de karbon maske işlemidir. Daha çok koruyucu bakım olarak uygulanan karbon maske ile cildin pigment seviyesinin ayarlanması sağlanır.

Baby face lazer: Baby face lazer leke tedavisi yöntemi adından da anlaşılacağı üzere pürüzsüz, bebeksi, hiçbir leke olmayan ve parlak bir cilde kavuşmamızı sağlayan bir uygulamadır. Oldukça başarılı sonuçların elde ediliği kaliteli bir işlemdir. Hem yaz mevsiminde hem de kış mevsiminde rahatlıkla uygulanabilir. Anti-aging özelliği vardır. Cilt sıkılaştırma ve yenileme sağlar.

Leke tedavisi fiyatları ne kadar?

Leke tedavisi fiyatları leke tedavisi yöntemine göre değişiklik gösterir. Her yöntemin fiyatı birbirinden farklıdır. Ayrıca kişinin cilt yapısı ve sahip olduğu leke çeşidi de fiyatlandırmayı etkiler. Bu nedenle net bir sayı vermek mümkün değildir. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu nedenle +90212 241 46 24 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak leke tedavisi fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

Bu Yazıya Tepki Ver