Ligin İlk Yarısında Atılan Gol Sayıları ve Skor Durumu

image_658aa9ed735d2_V13ih8
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gol Ortalaması ve Haftalık Gol Sayısı

Ligin ilk yarısında oynanan 153 müsabakada toplam 372 gol atıldı. Bu da maç başına 2,43 gol ortalaması anlamına geliyor. Haftalık olarak ise ortalama 21,9 gol kaydedildi.

En Skorer Takımlar

Eyüpspor, attığı 46 golle en skorer takım ünvanını elde etti. Onu 30 golle Ahlatcı Çorum FK ve 29 golle Kocaelispor izledi. Diğer yandan, Altay sadece 10 gol atarak en az skor üreten ekip oldu.

En Çok Gol Yiyen Takımlar

İlk yarıda en çok gol yiyen ekip, rakiplerinin 36 kez skor üretmesine engel olamayan Altay oldu. Onu 29 golle Bitexen Giresunspor ve Tuzlaspor takip etti. Göztepe ise sadece 12 gol yiyerek en iyi savunma performansını sergiledi.

Gol Krallığı Yarışı

Eyüpsporlu Ahmed Kutucu, 12 golle gol krallığı yarışında zirvede yer aldı. Onu 8 golle Kocaelispor’dan Douglas Tanque, Erzurumspor FK’den Eren Tozlu, Eyüpspor’dan Prince Ampem ve Salvatore Bruno ile Sakaryaspor’dan Yonathan Del Valle takip etti. Adanasporlu Junior Fernandes ve Eyüpsporlu Prince Ampem, bir maçta üçer gol kaydederek dikkat çekti.

Gollerin Dağılımı

Ligdeki 372 golün 249’u ayakla, 65’i kafayla ve 46’sı penaltıdan atıldı. Futbolcular 12 kez topu kendi ağlarına gönderdi. Müsabakaların ilk yarılarında 158 gol, ikinci yarılarında ise 214 gol kaydedildi. Ev sahibi ekipler 193 gol atarken, deplasman takımları ise 179 gol kaydetti.

Kendi Kalesine Gol Atanlar

Ligde 7 takımdan 11 oyuncu, kendi kalesine gol atmaktan şanssızlık yaşadı. Faruk Can Genç (Bitexen Giresunspor) 2 gol, Barış Gök ve Semih Karadeniz (ASTOR Enerji Şanlıurfaspor), Kadir Seven ve Mehmet Keskin (Bitexen Giresunspor), Ogün Bayrak (Göztepe), Oğuz Ceylan ve Yusuf Abdioğlu (Kocaelispor), Daniel Graovac (Manisa FK), Rajko Rotman (Sakaryaspor) ve Mexer (Teksüt Bandırmaspor) birer gol ile kendi ağlarını havalandırdılar.

Bu Yazıya Tepki Ver