L’ORÉAL GRUP, YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLERİYLE VIVATECH 2022’YE DAMGA VURDU!

WEB3, ÇEVRİMİÇİ, ÇEVRİMDIŞI VE ZİNCİR İÇİ (ONLINE, OFFLINE VE ON-CHAIN) GÜZELLİK DENEYİMLERİNDE DEVRİM NİTELİĞİNDE YENİLİKLER SUNAN L'ORÉAL GRUP, “GÜZELLİĞİN GELECEĞİNİ” TEKNOLOJİYLE ŞEKİLLENDİRİYOR.

Screenshot_3
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tekno-Güzellik lideri L’Oréal Grup, Paris’te gerçekleşen Avrupa’nın en büyük teknoloji fuarı VivaTech 2022’de “Güzelliğin Geleceği” vizyonunu paylaştı. Grup; ev, mağaza ve salonlar için geliştirilen güzellik teknolojilerinin yanı sıra

Web3 ve Metaverse’e öncülük eden zincir içi güzellik yeniliklerini de tanıttı.

 

L’Oréal Grup, benzersiz ve duyulara dayanan güzellik deneyimleri yaratmak için yüz yılı aşkın sektör uzmanlığından yararlanarak “Güzelliğin Geleceğini” şekillendirmeye devam ediyor.

L’Oréal Grup, 15-18 Haziran 2022 tarihleri arasında Paris’te gerçekleşen Avrupa’nın en büyük teknoloji fuarı VivaTech’te (Viva Technology) ev, mağaza ve salonlar için geliştirilen güzellik teknolojilerinin yanı sıra Web3 ve Metaverse’e öncülük eden zincir içi (on-chain) güzellik yeniliklerini de tanıttı.

Lüks Ürünler, Tüketici Ürünleri, Profesyonel Ürünler ve Aktif Kozmetik divizyonlarındaki markalarıyla sunduğu devrim niteliğindeki yenilikçi teknolojileri detaylarıyla aktaran L’Oréal Grup; sadece son teknoloji ve etkileyici güzellik deneyimleriyle değil, aynı zamanda göz alıcı standıyla da VivaTech’e damgasını vurdu. VivaTech’te L’Oréal Grup’un standını ziyaret edenler; çevrim içi, çevrim dışı ve zincir içi (online, offline ve on-chain) güzellik yeniliklerini yerinde deneyimleme imkanı buldu.

Cilt analizi, tele-danışmanlık ve sanal denemelerde Web2’deki gelişmelere öncülük eden L’Oréal Grup; Web3 ve metaverse güzellik deneyimlerinin temellerini, yeni nesil tüketicilere ulaşmak amacıyla hayata geçirdiği devrimsel teknolojilerle atıyor. Güzellik sektörü olağanüstü biçimde yeniden şekillenirken L’Oréal Grup, Web3’teki güzellik vizyonunu “Zincir içi (On-chain) güzellik” olarak tanımlıyor. “Zincir içi (On-chain) güzellik” kavramsal olarak güzellik sektöründeki üretici ve tüketicilerin yeni gelişmekte olan platformlarda nerede-ne zaman bir araya geleceğini ve güzellik ekonomisine nasıl katkı sağlayacağını ifade ediyor.

 

TEKNO-LÜKS KOKULAR

Türünün ilk örneği olan Yves Saint Laurent Beauté Scent-Sation, tüketicilerin farklı koku ailelerine karşı duygusal tepkilerini izleyen ve bunları analiz ederek ürün önerilerinde bulunan yenilikçi bir deneyim. EEG tabanlı bir kulaklık kullanan, çok sensörlü bu mağaza içi teknoloji, lider nöro-teknoloji şirketi EMOTIV ile birlikte geliştirildi. Tüketicilere uygun kokuları tanımlayıp seçilebilmesine olanak tanıyan Scent-Sation, tüketicilerin geniş koku dünyasında gezinmelerine yardımcı olarak eşsiz bir mağaza içi deneyim sunuyor.

 

ZİNCİR İÇİ (ON-CHAIN) GÜZELLİK

L’Oréal Grup tüketicilerle bağını ve etkileşimini derinleştirmek amacıyla Web3’te zincir içi (on-chain) güzelliği hayata geçirerek, koleksiyon sahipliğinden, gelecek vadeden içerik yaratıcılarının çalışmalarını desteklemeye kadar uzanan benzersiz güzellik deneyimleri sunuyor.

NYX Professional Makeup, Metaverse’de güzelliği yeniden tanımlayıp yaratıcılar için Web3’teki ilk merkeziyetsiz marka olmayı hedefleyerek yeni nesil 3D güzellik yaratıcılarını destekliyor.
Yves Saint Laurent Beauté, farklı deneyimleri desteklemek için YSL Beauty Cüzdanı aracılığıyla 10.000 Golden Block NFT(Non-fungible token) açıyor.
Mugler, ikonik ‘Angel’ kokusunun yıldönümünü, bir dijital sanatçı tarafından tasarlanan 3D meleklerden oluşan bir kripto sanat koleksiyonunu içeren ilk NFT damlası ile kutluyor. “Gerçek dünya yeterli değil” diyen marka, DNA’sına sadık kalarak koleksiyonluk NFT’lerle zincir için (on-chain) güzelliğe bağlılığı arttırıyor.
L’Oréal Grup; sanatçılar, topluluklar, Arianee gibi teknoloji platformları ve Web3’te çeşitliliği destekleyen yaratıcı bir laboratuvar olan People of Crypto gibi Web3 ortaklarından oluşan çeşitli bir eko-sistem inşa ediyor.

L’Oréal Grup, platform üzerinde marka tarafından sunulan sanal güzellik deneyimlerine ve koleksiyonlara izin veren ve NFT’ler için dünyanın önde gelen pazarı olan OpenSea ile iş birliği yapıyor ve bu iş birliği “güzellik sektöründe bir ilk” olma özelliği taşıyor.

LANCÔME’DAN GELECEĞİN PERAKENDE SATIŞI

Lancôme; tüketicilerle fiziksel, dijital ve sanal temas noktalarını kapsayan ürün ve hizmetlerle perakendenin geleceğini yeniden şekillendiriyor.

Absolue Dual-LED Youth Treatment, cildi tedavi etmek, ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltmak amacıyla patentli LED ışık terapisini kullanan yeni bir mağaza içi cihaz olarak hayata geçiriliyor.
Lancôme Shade Finder, 22.500 benzersiz cilt tonunu tespit etme yeteneği ile hassas fondöten tonu eşleştirmesi sağlıyor ve 30’dan fazla ülkede hem mağazada hem de çevrim içi olarak kullanılabiliyor.
Lancôme Skin Screen, 15.000’den fazla resim üzerinde denenmiş son teknoloji yapay zeka algoritmaları sayesinde 13’ün üzerinde farklı klinik belirtiyi puanlayan ve toplayan mağaza içi cilt analizi sağlıyor.

TEKNOLOJİ TARAFINDAN DESTEKLENEN “GELECEĞİN SALONU”

TIME Dergisi tarafından açıklanan “2021’in En İyi 100 İcadı” listesinde yer alan ve güzellik salonlarında kullanılmak üzere geliştirilen L’Oréal Water Saver, doğrudan lavabolara takılıyor. Cihaz; şampuan, saç kremi ve özel işlem için kullanılacak farklı 3 yuvası ile saç ürünlerini direkt su akışına dahil ediyor. Patentli teknolojisiyle L’Oréal Water Saver duş başlığı; yüksek basınçlı, bir akışta birbirine çarpan mikro iyonlu damlacıklar oluşturarak çalışıyor. L’Oréal Water Saver kuaför yıkama alanlarında %65’e kadar su tasarrufu sağlamak için patentli su parçalama teknolojisinden yararlanan dünyadaki ilk duş başlığı olma özelliğini taşıyor. L’Oréal Water Saver başlığı ile saçtaki şampuanı arındırmak için 7 litre yerine sadece 2,4 litre su kullanmak yeterli. 100.000 güzellik salonunun L’Oréal Water Saver teknolojisi kullanması halinde 6,8 milyar litreye kadar su tasarrufu sağlanabiliyor.

 

TEKNO-LÜKS KOZMETİK

Perso teknolojisi tarafından desteklenen Yves Saint Laurent Beauté Rouge Sur Mesure, dudak rengini kişiselleştirmede en üst noktayı sunan yapay zeka özellikli ve evde kullanılabilen bir teknoloji olarak öne çıkıyor. Rouge Sur Mesure, yalnızca bir dokunuşla kullanıcının cilt tonuna veya kıyafetine uyacak şekilde binlerce özelleştirilmiş dudak rengi olasılığını analiz ediyor ve saniyeler içinde kişiye özel bir renk tonu üretiyor.

 

SANAL DERMATOLOJİK BAKIM

SkinCeuticals Pro 1:1 tüketicilere; profesyonel bir tıbbi estetisyen tarafından verilen bire bir video danışmanlık ile çevrim içi olarak dermatolojik tavsiye alma olanağı sunuyor. Bu ücretsiz hizmet, kullanıcının kişiye özgü cilt bakımı ihtiyaçlarını değerlendiriyor ve cildinin en iyi halini ortaya çıkarmasına yardımcı olmak için kişiselleştirilmiş bir rutin öneriyor.

 

L’ORÉAL GRUP İŞ ORTAĞI EKO-SİSTEMİ

L’Oréal Grup, dünyanın en yenilikçi iklim teknolojisi şirketlerinden biri olan BreezoMeter, ayrıca uyku araştırma ve geliştirmede dünya lideri olan Sleepscore Labs ile yaptığı veri bilimi iş birliğinin sonuçlarını açıkladı.
L’Oréal Grup’un Tekno-Güzellik Atölyesi’nde ortaya çıkan bir Web3 girişimi olan Animaze, avatarların kullanımı yoluyla yeni bir sanal etki çağını ortaya koyuyor.
Bir diğer L’Oréal Tekno-Güzellik Atölyesi girişimi olan Impact+, dijital sürdürülebilirliğin nasıl doğru bir şekilde ölçüleceğini ve iyileştirileceğini ele alıyor.

L’Oréal Grup CEO’su Nicolas Hieronimus, “Tekno-Güzellik yeniliklerine öncülük etmek için her zaman cesur adımlar attık. Şimdi de yeni ortaya çıkan teknolojileri ve kanalları keşfederek yeni nesil güzellik tüketicileriyle etkileşime geçiyoruz. ‘Dünyayı harekete geçiren güzelliği yaratmak’ vizyonuna sahip bir şirket olarak, teknoloji işimizde dönüşüm için oldukça önemli bir görev üstleniyor” dedi.

L’Oréal Grup Araştırma, İnovasyon ve Teknolojiden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Barbara Lavernos, “L’Oréal Grup’ta güzelliğin bilim ve teknolojinin kesişim noktasında olduğuna ve bu güçlerin güzelliğin geleceğini şekillendireceğine inanıyoruz. Yüz yılı aşkın bilgi birikimimizi ve veri uzmanlığımızı, en son fiziksel ve dijital teknoloji yenilikleriyle birleştirerek, dünyanın her yerindeki tüketicilerimizin hayallerini ve isteklerini karşılamak için güzellik deneyimlerini yeniden keşfediyor ve geliştiriyoruz” dedi.

 

Bu Yazıya Tepki Ver