Los Angeles’ta Ermeniler, Azerbaycan bayrağını parçaladı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Azerbaycan’ın Los Angeles Başkonsolosluğundan edinilen bilgiye göre, 21 Temmuz’da Başkonsolosluk binası önünde Ermeniler tarafından gösteri düzenlendi. Binayı çevreleyen Ermeniler Azerbaycan aleyhine saldırgan ve provokatif sloganlar attı. Azerbaycanlı vatandaşlara saldıran Ermeniler, kardeş ülkenin bayrağını da yırttı. Bunun üzerine Başkonsolosluk önüne toplanan Azerbaycanlılar, Ermenileri engellemeye çalıştı.

BİR POLİS MEMURU DA YARALANDI

Ermeni göstericiler, “Karabağ Azerbaycan’ındır”, “Hocalı’ya adalet”, “Ermenistan’ın saldırılarına son verin” posterleriyle karşı gösteri düzenleyen Azerbaycanlılara saldırdı. Bölgede bulunan polisler saldırıyı engelleyemedi ve biri kadın 7 Azerbaycanlı yaralandı. Olayda bir polis memuru da başından yaralandı.

Los Angeles'ta Ermeniler Azerbaycanlı göstericilere saldırdı

POLİS ŞEFİ YARALANDI

Olayın hemen akabinde Başkonsolos Nesimi Ağayev, Los Angeles Polis Şefi Michel Moor ile iletişim kurarak Ermenilerin saldırısının engellenememesini şikayet etti. Polis Şefi Moor yaşananlar nedeniyle özür dileyerek konuyu ciddi şekilde araştıracaklarını belirtti.

Başkonsolosluk, konuyu Los Angeles kent yöneticilerine de ileterek saldırganların bir an önce belirlenerek adalete teslim edilmeleri için gereken adımların atılması talebinde bulundu.

Los Angeles'ta Ermeniler Azerbaycanlı göstericilere saldırdı Los Angeles'ta Ermeniler Azerbaycanlı göstericilere saldırdıLos Angeles'ta Ermeniler, Azerbaycan bayrağını parçaladı

Kaynak: AA

Bu Yazıya Tepki Ver