Lüksemburg Dışişleri Bakanı’ndan tartışma yaratacak Türkiye sözleri: Gelecek 20 yılda AB’ye giremez

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Almanya’da yayın yapan Die Welt gazetesine verdiği röportajda, Türkiye‘nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine dair açıklamalarda bulundu. Asselborn, Türkiye’nin yakın gelecekte AB üyeleri arasında katılmasının mümkün olmadığını belirterek, 2005 yılından beri devam eden müzakere sürecinin sona ermemesi gerektiğini de söyledi.

“15 İLE 20 YIL DAHA AB’YE GİRMESİ MÜMKÜN DEĞİL”

“Türkiye’nin gelecek 15 ile 20 yılda Avrupa Birliği’ne girmesinin hiçbir şekilde mümkün olmadığı kanısındayım” diyen Asselborn, “Türkiye’de ağırlaşan insan hakları ihlalleri, Türkiye’nin olası bir AB üyeliği konusunda düşünmemizi ve hatta aklımızın bir yerinde tutmamızı dahi engelledi” yorumunu yaptı.

Lüksemburg Dışişleri Bakanı'ndan tartışma yaratacak Türkiye sözleri: Gelecek 20 yılda AB'ye giremezLüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn

“MÜZAKERE SÜRECİ BİTİRİLMEMELİ”

Asselborn diğer yandan 2005 yılından beri devam eden Türkiye ile AB müzakere sürecinin tamamen bitirilmemesi gerektiğini de dile getirdi.

Türkiye’de geçtiğimiz yıl 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ülkede büyük bir demokratik hareket olduğunu gösterdiğini vurgulayan Lüksemburglu Bakan, “Bu insanlara bir umut vermeliyiz” dedi.

Lüksemburg Dışişleri Bakanı'ndan tartışma yaratacak Türkiye sözleri: Gelecek 20 yılda AB'ye giremez

Kaynak: Deutsche Welle

Bu Yazıya Tepki Ver