Maduro, Venezuela’da 3. Kez Devlet Başkanı Adayı

image_660264f4723f0
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Maduro, Destekçilerinin Yoğun Desteğiyle Adaylık Başvurusunda Bulundu

Venezuela’da hükümetin lideri olan Nicolas Maduro, partililerin yoğun desteği altında Ulusal Seçim Konseyine (CNE) devlet başkanı seçimi için adaylık başvurusunda bulundu. Maduro, Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV) tarafından 3. kez devlet başkanı adayı gösterilmesinin ardından destekçilerine teşekkür konuşması yaptı.

Maduro: “Halkın Bana Verdiği Görevi Kabul Ediyorum”

Maduro, “Yeni zorluklarla mücadele etmek için halkın bana verdiği görevi kabul ediyorum. Sadece şunu söyleyebilirim, ben de sizin gibi aynı kutlu mahalleden geliyorum ve sizin manevi desteğinizle buralara geldim” dedi. Bağımsızlığı, özgürlüğü ve vatanı savunacaklarını vurgulayan Maduro, ülkeyi sonsuz sevdiğini ve savunacağını belirtti.

Maduro: “Hugo Chavez Bana Ülkenin Kaderini Teslim Etti”

Maduro, dünyadaki yaptırımlara rağmen halkına verdiği sözleri yerine getirmeye çalıştığını ifade ederek, “Hugo Chavez bana ülkenin kaderini teslim ettiğinden beri her şeyimi Venezuela’ya verdim. Tüm sevgim ve inadımla halkıma verdiğim sözleri yerine getirmeye çalıştım” diye konuştu.

Maduro’nun Karşısında 10 Aday Yer Alıyor

Şimdiye kadar 35 partiden 10 adayın başvuruda bulunduğunu hatırlatan Maduro, iktidarda 61 yaşındaki Maduro’nun, 28 Temmuz’daki seçimde Chavez’in 14 yıllık görev süresini aşması halinde bu süreyi geçmiş olacak.

Muhalefetten İktidara Tepki

Muhalefetten gelen tepkiler de gelmekte. Demokratik Üniter Platform (PUD), aday göstermek istedikleri Corina Yoris’in CNE tarafından henüz onaylanmadığını belirterek, seçimin meşruiyeti konusunda endişelerini dile getirdi. Latin Amerika’da 7 ülke de seçim süreciyle ilgili endişelerini dile getirdi.

Bu Yazıya Tepki Ver