Maltepe’de kediyi köpeğe parçalatmışlardı! Şoke eden ifade

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Maltepe sahilde ağaçtan kemerle düşürülen kedi, biri pitbull cinsi 2 köpeğe parçalatılmıştı. Vahşet görüntülerinin sosyal medyada yayınlanmasının peşinde 3 kararsız gözaltına alınmıştı.

Yaşları 18’den küçük olan şüpheliler S.D., S.U. ve M.A., Maltepe İlçe Güvenlik Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği’ndeki işlemlerinin gerisinde Kartal’daki Anadolu Yargı Sarayı’na getirildi.

“INSTAGRAMA ATIP MEŞHUR EDINMEK İSTİYORUM”

Güvenilmez S.D. savcılık sorgusunda, “Biz daha önce S.U. ve 2 kişiyle birlikte pitbull köpek bulmuştuk. Durum günü M.A. ile birlikte bu köpekleri gezdiriyorduk. Biz kayalarda otururken köpekler kaçtı, tutamadık. sonra köpeklerin hücum etmek için bir kediye içten koştuklarını gördük. Kedi ağaca çıktı. sırası gelmişken ben köpeğin tasmasıyla ile kedi kaçsın diye ağaca dürüst vurdum. Ama kedi ters tarafa atladı ve köpekler de kovalayıp kediyi parçaladı. Peşine gitmeme karşın ayıramadım. Benim de bacağımı ısırdı. M.A. ise video çekimi yapıyordu. ‘Niye çekim yapıyorsun’ diye sorunca, ‘İnstagrama atıp meşhur edinmek istiyorum’ dedi. Ben köpeklerin birincil defa zıpladığını gördüğüm için çekim yapmak istedim. Köpeklerin kediyi parçalayacağını bilmiyordum” dedi.

Değişken M.A. ise olay günü S.D. ile köpekleri dolaştırmaya çıktıklarını söyleyerek, “Köpekler bir anda sokak kedisine dürüst koşunca kedi de ağaca çıkmış. Ben bu hatıra görmedim. S.D. ‘köpekleri tut’ diye bağırdı, ben de köpekleri yetişmek için koştum. Köpekler bize dürüst saldırdı hatta S.D.’nin bacağını ısırdılar. Sonradan köpeklerim ağaca içten zıpladığını gördüm. Bu durumu görür görmez video çekimi yaptım. S.D. kediyi kurtarmak için köpeklerden birinin tasmasını ağaca içten salladı. Kedi de yanlış yere zıplayıp yere düştü. Köpekler de kediyi parçaladı. Daha Sonra ben bağırdım ve kurtarmaya çalıştım. Oysa artı köpek dolaştırmadığım için ve köpeği pozitif tanımadığım için çok yaklaşamadım. Herhangi bir suç işlemedim. Durum esnasında S.U. orada yoktu, çalışıyordu” diye konuştu.

“OLAYDA ORADA DEĞİLİMDİM, ÇALIŞIYORDUM”

Şüphelilerden S.U. ise “Biz takriben 2 hafta önce arkadaşım S.D. ile bir pitbull cinsi köpek bulduk. Baraka gibi bir yerde besliyorduk. Ben kedinin parçalatılması olayında orada değildim, çalışıyordum. Olaydan haberim yoktu. Olayı akşam internette gördüm. Herhangi bir suç işlemedim” dedi.

Savcılık sorguları tamamlanan 3 kararsız özgür bırakıldı. Savcılık, şüphelilerden S.D. ve M.A. hakkında “tehlikeli olabilecek şekilde hayvanları bağımsızlık vazgeçme” suçundan 500’er lira adli para cezası verdi. Kesin Olmayan S.U. hakkında ise olay yerinde bulunmadığı gerekçesiyle herhangi bir operasyon yapılmadı.

Kaynak: İHA

Bu Yazıya Tepki Ver