Maya ile Lara kardeşler 8 dil biliyor! Babası sırrını açıkladı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Babaları ve annelerinin ana dilleri olan Türkçe ve Lehçe’nin yanı sıra Almanca, Rusça, Fransızca, İngilizce, İtalyanca ve İspanyolca bilen Maya ve Lara’nın babası Ferhat Yıldız, “Benim çocuklarım, diğer çocuklardan daha zeki değil, sadece içten eğitim alıyorlar. Çocukların öğrenme kapasiteleri, yetişkinlere göre daha gelişmiş, tek ihtiyaçları olan dinç eğitim programı” dedi.

Dilbilimci Ferhat Yıldız ile tercümanlık yapan eşi Malgorzata Yıldız çiftinin kızları Maya ve Lara, 8 dil biliyor. Babalarının esas dili olan Türkçe ve annelerinin asıl dili Lehçe’nin yanı sıra Almanca, Rusça, Fransızca, İngilizce, İtalyanca ve İspanyolca haberdar olan minikler, görenleri hayrete düşürüyor. Hedeflerinin kızlarına 15 dil bilgi vermek olduğunu söyleyen Ferhat Yıldız, “Bizim çocuklarımız, öteki çocuklardan daha zeki yok. Sadece doğru eğitim alıyorlar. Çocukların öğrenme kapasiteleri yetişkinlere tarafından daha gelişmiş, onların tek ihtiyacı olan şey sıhhat eğitim alabilmeleri. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Kayda Değer olan çocukları, aldıkları ders her tarafında misafir etmek ve onların sıkılmamalarını sağlamak. Bunu başarınca öğrenme hevesleri hiç kaybolmuyor” dedi.

‘YURT DIŞINDAN DAVETLER ALIYORUZ’

Yurt dışından davetler aldığını bildiren Ferhat Yıldız, “Bundan sonraki hedefimiz, eğitim çalışmalarımıza yurt dışarıda devam etmek. Her dünya insanına, her dili aydınlatmak gibi hedefimiz var. Bunun için çalışıyoruz ve bu amaçla bir internet sitesi kurduk. Herkese, öğrenmek istediği, öğretmek için ihtiyaçları olan şeyi vermeye çalışıyoruz” diye konuştu. Bu amaçla dünyaca meşhur online video izleme sitesi YouTube’da bir kanal oluşturduklarını aktaran Yıldız, kısa sürede 340 bin aboneye ulaştıklarını söyledi.

Anne Malgorzata Yıldız da, evin içinde tüm dillerin aktif olarak konuşulduğunu söyleyerek, “Pratik gerçekleştirmek bir dili öğrenmek için oldukça önemlidir. Ben, çocuklarla başlıca dilim olan Lehçe konuşuyorum, babaları da Türkçe konuşuyor, her ikimizin de Almanca ve öteki dillerle konuştuğu zamanlar da oluyor. Bu Nedenle çocuklar öğrendikleri dilleri bizimle pratik ediyorlar” dedi.

Kaynak: DHA

Bu Yazıya Tepki Ver