Mazıdağ’da gençlerin korkulu rüyası oluyor: Evlenemiyoruz

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başlık parasının yüksek miktarda olmasından dolayı bölgede fazla sayıda genç kız ve erkek hayatlarını birleştirememenin üzüntüsünü yaşıyor.

Mazıdağı ilçe merkezinde yaşamış N.E. isimli vatandaş, “Ben geçen hafta evlendim, kız istemeye gittiğimizde kızın babası bizden 40 bin TL başlık parası ve 100 bin TL’ye yakın altın istedi. Kıza gönlüm olduğu için hayır diyemedim, izdivaç masrafım sıradan 250 bin TL’yi buldu. Fakat bedensel durumu düşük olan birisi, gidip bankadan kredi çekip, kendini borç batağına atması gerekiyor” dedi.

’50 BİN TL BAŞLIK PARASI İSTEDİLER’

Kız istemeye dışarı giden Mazıdağı kırsal mahallesinde ikamet eden N.A. isimli yurttaş ise, geçen günlerde yakın bir köyde kız istemeye gittiklerini söyledi . N.A., “Bizden 50 bin TL başlık parası ve 250 bin TL’ye yakın altın istediler. Konut, otomobil, beyaz eşya hariç. O kız ile evlenebilmem için 500 bin TL’yi gözden çıkarmam lüzum. Başlık parasını fırsata ceviren babalar bu durumu resmi olarak ticaret haline getirmişler. Şuan 30 yaşındayım, evlenmek için geç bile, fakat başlık parası yüzünden evlenemiyorum” diye konuştu.

(İHA)

Bu Yazıya Tepki Ver