Medya Planlamada Influencer Marketing Ajanslarının Rolü

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Influencer marketing ajanslarının başarılı olması için 3 kural var. Hedef kitle analizi, bütçe yönetimi ve doğru influencer’dir.

Influencer marketing ajansı için başarı elde etmek oldukça önemlidir. Bunun için influencer marketing ajans için geçerli 3 başarı sırrı bulunuyor. Bunlar;

  1. Hedef kitlle analizi,
  2. Bütçe yöntemi,
  3. Doğru influencer,

Medya planlama ajansları, reklam veren mesajın hedeflediği kişilere ulaştırılması için medya kanallarını kullanmaktadır. Dolayısı ile bir medya oluşturmadan önce reklam ve pazarlama amaçları planlanmalıdır. Bu plan doğrultusunda medya kanallarından (Sosyal medya, TV, Radyo vb.) hangilerinin daha doğru olacağına karar verilmektedir. Bu süreçte bir influencer marketing ajansı ile destek alınabilir.

Markalar hedef kitlesine uygun bir rapor hazırlamalıdır. Daha sonra optimum bütçe ile maksimum hedef kitlesinden doğru içerik ile ulaşmak hedeflenmektedir. Bu konuda tecrübeli ajanslardan brief sonrası doğru içeriklere ulaşılabilir.

Influencer Marketing Pazarlamadaki Etkisi

Influencer marketing ajansı etkisi mecra karmasında bulunan payını artırmaktadır. Influencer marketing kalbe hitap eder. Dijital reklam ve televizyon ise beyne hitap eder. Sosyal medya’da ürünlerinizi tanıtmak ve satışınızı artırmak mümkündür. Özellikle TV reklamlarında ünlü birinin marka sözcüsü olması influencer marketing ajansı için kar sağlar.

Son yıllarda Blogger işi oldukça popüler oldu. Instagram’ın yüksek olduğu bir dönem de olsak da Blogger bir tık daha öndedir. Artık insanlar hesapları için takipçi, yorum ve beğeni satın alabiliyor. Bu yüzden hesaplara reklam verirken iki kat dikkat etmek gerekiyor. Medya planlama ajansları tüm bu tarz konuları önceden planlıyor.

Medya Planlama Ajansları Neden Influencerlar ile Çalışıyor

Dünya’nın en büyük medya planlama ajansları ve influencer marketing ajansları ile çalışıyor. Markalar için stratejik planlar yaparak pazarlamayı yürütme gibi pek çok durum için etkilidir. Pazar geliştikçe fırsatlar da artıyor. Başarılı pazarlama hayatımız için bir gereklilik haline geliyor. Bu yüzden medya planlama ajanslarının influencer’a ihtiyacı oluyor. En köklü markalar medya planlama ajansları ile iş birlik yaparak daha fazla kitleye ulaşabilir. Bu yüzden influencer pazarlama da oldukça önemlidir.

Detaylı bilgi için; https://www.gaminginturkey.com/tr/oyun-medya-planlama-gaming-in-turkey/

 

Bu Yazıya Tepki Ver