Meta, Facebook ve Instagram’da Ücretli Abonelik Seçeneklerini Getiriyor

Screenshot_5
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meta, AB ve İsviçre’deki Facebook ve Instagram kullanıcılarına reklamsız ücretli abonelikler sunma kararı aldı. İşte detaylar!

Dijital Dünyada Değişiklik: Facebook ve Instagram Ücretli Oluyor

Meta şirketi, Facebook ve Instagram kullanıcıları için önemli bir değişikliği duyurarak resmi bir açıklama yaptı. Avrupa Birliği (AB), Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) ve İsviçre’deki kullanıcılarına, reklamsız ücretli abonelikler sunmaya başlayacaklarını duyuran Meta, bu kararın arkasındaki nedeni açıkladı.

Düzenlemelere Uyum Sağlamak

Meta’nın açıklamasına göre, bu karar, AB’nin Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) ve Dijital Piyasalar Yasası gibi düzenlemelerine uyum sağlamak amacıyla alınmış bir karardır. Bu düzenlemeler, kişisel veri kullanımını sınırlayarak çevrimiçi hizmetlerin reklam destekli ücretsiz versiyonları üzerindeki etkisini azaltmayı hedeflemektedir.

Meta’nın Açıklaması

Meta tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İnsanların ekonomik durumlarına bakılmaksızın kişiselleştirilmiş ürün ve hizmetlere erişmelerini sağlayan, reklam destekli bir internete inanıyoruz. Bu sistem aynı zamanda küçük işletmelerin potansiyel müşterilere ulaşmalarına, işlerini büyütmelerine ve yeni pazarlar yaratmalarına olanak tanıyarak Avrupa ekonomisinin büyümesini teşvik ediyor.”

Ücretli Abonelik Seçenekleri

Yeni abonelik seçenekleri Kasım ayından itibaren kullanılabilir olacak. Bu bölgelerdeki kullanıcılar, web üzerinden aylık 9,99 Euro’ya veya Facebook ve Instagram iOS ve Android uygulamalarından aylık 12,99 Euro’ya kayıt olabilecekler. Bu abonelik seçenekleri, bağlı Facebook ve Instagram hesapları için geçerli olacak. 1 Mart 2024 itibarıyla ise ek hesapların ücreti web üzerinden aylık 6 Euro, iOS ve Android’de ise aylık 8 Euro olacak.

Yaş Sınırlaması

Ücretli abonelik seçenekleri yalnızca 18 yaş ve üzeri kullanıcılar tarafından kullanılabilecek. Meta, gençlere yönelik reklam deneyimini iyileştirmeyi sürdüreceğini belirtti ve reklam tabanlı ücretsiz seçeneği kullanmaya devam eden kişilerin aynı deneyimi yaşamaya devam edeceğini vurguladı.

Bu Yazıya Tepki Ver