Meta’dan Avrupalı Kullanıcılara Paralı Abonelik Seçeneği

Screenshot_17
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son zamanlarda sosyal medya devlerinden bazıları paralı abonelik modellerine yöneliyor. Bu trende katılan son firma Meta oldu. Wall Street Journal’ın yayınladığı habere göre, Meta, Instagram ve Facebook’ta reklamsız bir deneyim için paralı abonelik modelini getirmeye hazırlanıyor.

Bu yeni modelin ilk olarak Avrupa’da devreye gireceği belirtiliyor. Meta’nın Instagram için aylık 14 dolar, hem Facebook hem de Instagram içinse 17 dolarlık bir ücret belirlediği öğrenildi. Bu fiyatlandırmayla beraber, masaüstü bilgisayarda herhangi bir platform için abonelik 10 euro olarak belirlendi. Eğer kullanıcı başka bir hesap eklemek isterse ekstra 6 euro daha ödemesi gerekecek. Mobil kullanıcılar içinse aylık ücret 13 euro olarak belirlendi.

Bu abonelik modeli, Avrupa Birliği’nin bireylerin kişisel bilgileri üzerinden reklam yapılmasına getirdiği yasağın bir sonucu olarak görülüyor. Meta’nın bu yasağı aşmak için bu abonelik sistemini getirdiği ve bu planı AB yetkililerine sunduğu belirtildi.

Eğer bu plan AB tarafından onaylanırsa, Avrupalı sosyal medya kullanıcıları iki seçenekle karşı karşıya kalacak: ya verilerini paylaşarak ücretsiz hizmet alacaklar ya da reklamsız bir deneyim için belirlenen ücreti ödeyecekler.

Bu Yazıya Tepki Ver