Meteoroloji ve AKOM’dan peş peşe uyarılar! İstanbullular yarına uyarı!

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Batı Karadeniz’in doğusunda batı ve güneybatı yönlerden esen rüzgarın, yarın öğle saatlerinden itibaren etkisini artırarak 6 ila 8 (50 -75 km/sa) kuvvetinde kasırga biçiminde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın benzer gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor” denildi.

MARMARA İÇİN FIRTINA UYARISI!

Açıklamada şunlar açıklama edildi:

“Marmara denizinde; batı ve güneybatı yönlerden esen rüzgarın, yarın sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak 6 ila 8 (50 -75 km/sa) kuvvetinde kasırga biçiminde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın benzer gün akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

YAĞIŞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın sabahleyin saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Bursa çevrelerinde lokal olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök curcunalı sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli yağış ve rüzgarın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım, su baskını gibi olumsuzluklara karşı titiz ve tedbirli olunmalıdır.”

İSTANBUL İÇİN ‘SARI’ UYARI!

Meteoroloji, İstanbul’da rüzgarın güney yönlerden adaleli esmesinin beklendiğini bildirerek vatandaşları ulaşımdaki aksamalar, çatı uçmaları ve soba zehirlenmelerine aleyhinde uyardı.

İSTANBUL

BİR UYARI DA AKOM’DAN GELDİ

İBB AKOM’dan yapılan uyarıda, “İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun büyük bölümünün yeni bir yağışlı ve soğuk havanın etkisi altına girmesi bekleniyor. Lodos yönü olan rüzgârın yarın sabah erken saatlerden itibaren şiddetini arttırarak aralıklarla fırtına biçiminde (50-80km/s) etkin olması beklenirken, beraberinde kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanabileceği tahmin ediliyor.” denildi.

Yorumlama şöyle devam etti:

İstanbul’da Pazar gününe değin etkili olması beklenen güneyli rüzgârlar nedeni ile 16-18 dereceler aralığında mevsim normalleri üstünde seyretmesi beklenen sıcaklıkların, Pazar günü itibari ile rüzgârın kuzeyli yönlere dönmesi ile birlikte 10 derece civarına gerileyeceği varsayım ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım, Çevre Koruma, Park Bahçeler, İBB Trafik, Zabıta ve 153 Uygun Çözüm ekipleri, yağış nedeni ile oluşabilecek olumsuzluklara karşın hazırlanmış bekletiliyor. AKOM’dan koordine edilecek araştırmalar kapsamında kritik noktalarda da önlemler alınıyor.

Bu Yazıya Tepki Ver