MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İmamoğlu ve İsrail Açıklamaları

image_6630b6e5a3a73
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Devlet Bahçeli’nin İmamoğlu’na Yönelik Eleştirileri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı. İmamoğlu’nun Hamas’a terör örgütü dediği açıklamalarına atıfta bulunan Bahçeli, şunları söyledi:

  • Milli birlik ve beraberlik hissiyatını saf dışı bırakmak için eylem ve söylem birliği yapmış her fırsatı ganimet sayan bir güruhun varlığı çok açıktır.
  • İBB Başkanının bir ABD televizyonuna yaptığı açıklamalar bu çerçevede Hamas’a terör örgütü iftirası atması ne hikmetse ‘jet yakıtıcılar’da bir rahatsızlık uyandırmamıştır.
  • Bu şahsın ağzından PKK, PYD, YPG’ye karşı tek bir kelamın çıkmadığını acaba sadece biz mi duyamadık.
  • PKK’ya terör örgütü diyemeyen İBB başkanının Hamas’a terör örgütü yaftası vurması akılla, izanla vicdanla hakikatle bağdaşır bir yanı olmadığını sadece biz mi görüyoruz?

İsrail ve Almanya’ya Yönelik Değerlendirmeler

Bahçeli, İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü katliama da değinerek hükümetin ticari ilişkilerini eleştirdi. Ayrıca Almanya Cumhurbaşkanı’nın İBB başkanına Ankara’ya gelmeden ziyaret düzenlemesine de atıfta bulundu:

  • Toprağını yuvasını yurdunu ve insanını savunan Hamas’a terör örgütü demek Netanyahu’ya vekalet etmek siyonizmin değirmenine su taşımak cinayetleri onaylamak demektir.
  • Ankara’ya gelmeden İBB başkanına koşan Almanya Cumhurbaşkanının niçin böyle bir programa ihtiyaç duyduğu soru işaretleri ile doludur. Potansiyel mesajları şaibelidir.

Kürt Sorunu ve Cumhur İttifakı Hakkındaki Görüşleri

Bahçeli, Türkiye’nin Kürt sorunu olmadığını, ancak bölücülük ve terör sorunu bulunduğunu vurgulayarak şunları dile getirdi:

  • Türk ile Kürt, Alevi Sünni arasında uçurumlar oluşturmak için hizmet edenler alçakların en alçağı hainlerin en hainidir.
  • Cumhur İttifakı’nın tasfiyesine umut bağlayanların kötü bir haber aldığını belirterek, “Cumhur İttifakı sonuna kadar vardır ve var olacaktır.” dedi.

Devlet Bahçeli, Türkiye’deki yerel halk kavramının olmadığını, Türk milleti olduğunu ve polemik üretenlerin boşa heveslendiğini belirtti. Ayrıca MHP’nin her zaman Hazine ve Maliye Bakanı’nın arkasında olduğunu ve Cumhur İttifakı’nın devam edeceğini vurguladı.

Bu Yazıya Tepki Ver