Michael Platt: İngiltere’nin Görmezden Geldiği En Zengin İsmi

image_661e4d754ca51
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Michael Platt Kimdir?

İngiltere’nin en zengin ismi Michael Platt, renkli ve tartışmalı bir hikayenin ardında kendine sağlam bir yer edinmiş bir isimdir. Orta sınıf kökenlerinden gelen 56 yaşındaki Platt, 18 milyar dolarlık serveti ile gizemli bir şekilde zenginler listesinde yer almaktadır.

Platt’in Serveti ve Mülkleri

Platt’in mülkleri arasında Londra’da London Eye ve Shard manzaralı çatı katı, New York’ta Central Park’a bakan 3.000 metrekarelik daire, St Helier, Jersey’de sahil evi, İsviçre’deki kayak merkezi Verbier ve Cenevre’deki evler, bir süper yat, bir jet ve özel bir sanat koleksiyonu bulunmaktadır.

BlueCrest Capital Management ve Skandallar

Platt’in sahibi olduğu BlueCrest Capital Management, cesur ve yenilikçi stratejilerle yatırımcıların kârını en üst düzeye çıkarmak için çalışmaktadır. Ancak şirket, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından yatırımcılara 170 milyon dolar ödeme cezasına çarptırılmıştır.

Gizemli ve Mütevazı Yaşamı

Platt, şöhretini korumak adına fotoğraf çekilmesine izin vermemekte ve kameralardan kaçınmaktadır. Ayrıca, röportajlarda dahi fotoğrafının çekilmesine izin vermemektedir. Platt, BlueCrest’in kurucu ortağı William Reeves ile birlikte gizliliklerini sıkı bir şekilde korumaktadır.

Platt’in İş ve Özel Hayatı

Platt, genç yaşlardan itibaren ticaret yapmaya başlayarak başarısını adım adım inşa etmiştir. J.P. Morgan’da işe başlayan Platt, 2000 yılında BlueCrest Capital Management’i kurmuş ve hızla büyüyen bir başarı hikayesine imza atmıştır. Oğlu Marcus da babasının izinden giderek BlueCrest’e katılmıştır.

Bu Yazıya Tepki Ver