Mide Balonu Ameliyatı Nedir?

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Mide balonu, diyet ve spor ile kilo veremeyen ve kilo sınırı obeziteye yaklaşmış olan kişilerin başvurduğu bir ameliyat olarak son dönemlerde sıklıkla tercih ediliyor. Mide balonu ameliyatı sonrasında hastaların fazla kiloların %20’lik kısmını kaybettiği gözlemlenmiştir. Ancak ameliyat sonrasında diyet ve spor alışkanlıklarının edinilmesi sürecin devamlılığı için önemlidir.

Yapılan mide balonu sayesinde kişilerin fazla gıda alımı sınırlandırılır ve böylece kilo alımı hızının azalması amaçlanır. Genel olarak aşırı kilo alımı sorunu olan, açlık hissine yenik düşen ve spor, diyet alışkanlıklar edinemeyen kişiler için mide balonu uygulaması etkili bir yöntemdir.

Mide Balonu Nedir?

Mide balonu, içi su dolu olan bir balondur. Bu balon mide içine yerleştirilir ve böylece midenin sıkıştırılarak kapasitesinin azalması ve açlık hissinin baskılanması hedeflenir. Bu ameliyat, cerrahi bir işlem değildir. Mide balonu,, endoskopik yöntemler ile mideye yerleştirilir. Bireylerin özelliklerine ve sahip olması gereken kiloya düşene kadar balon, midede kalır. Daha sonrasında çıkarılır.

Son derece kolay olan bu işlemin uygulanması da oldukça hızlıdır. Uygulama sonrasında kişiler 2 saat kadar gözlem altında durduktan sonra genellikle günlük hayatına devam edebilir. Uygulama sonrasında kişilerde mide bulantısı, kramp ve kusma gibi şikayetler görülebilir. Bu şikayetler, midenin balona alışması ile son bulur. Bu alışma süreci kişiden kişiye değişse de bir haftayı bulabilir.

Mide Balonu Nasıl Uygulanır?

Mide balonu hastaya sedasyon yani yarı uyku halindeyken uygulanır. Uygulama süresi 30 dakika kadardır. Endoskopik yöntemlerle su dolu olan mide balonu mideye yerleştirilir. Böylece mideye baskı uygulanarak midenin küçülmesi, açlık hissinin baskılanması ve dolayısıyla da gıda alımının en aza indirilmesi sağlanır.

Uygulama öncesinde mutlaka kişilere detaylı fiziki muayene yapılır. Yapılan fiziki muayene neticesinde kişinin mide balonu ameliyatı için uygun olup olmadığına karar verilir. Eğer bu uygunsuzluk görülmez ise işlem uygulanır.

Yutulabilir Mide Balonu Yaptıranlar

Mide hacmini küçülten ve midenin boşalma süresini uzatarak gıda alımını azaltan yutulabilir mide balonu, son dönemlerde obezite hastalarının kilo vermek için başvurduğu bir yöntemdir. Günümüzde sıklıkla tercih edilir. Yaptıranların yorumları ise olumlu yöndedir.

Güvenli ve risksiz olan yutulabilir mide balonu yaptıranların büyük bir kısmında; diğer mide balonları işlemleri sonrasında görülen bulantı, kusma ve kramp gibi şikayetlerin olmadığı gözlemlenmiştir. Ancak genel olarak yutulabilir mide balonu işlemi yaptıranlar diğer çeşitlere göre daha memnun yorumlar yaptığı görülür.

Mide Balonu Kullanıcı Yorumları

Uygulama kolaylığı ve mide balonu fiyatları doğrultusunda tercih edilen bir kilo verme yöntemidir. Mide balonu yaptıranlar işlem sonrasında yaptığı yorumlar ise genellikle olumlu yöndedir. Ancak birçok kullanıcının işlem sonrasında mide bulantısı, kramp ve kusma gibi durumlar yaşadığı görülmüştür.

Genel olarak kullanıcılar, uygulama sonrasında ciddi oranda kilo kaybı yaşadıklarını dile getirmişlerdir. Kullanıcı yorumları, mide balonu uygulamasının etkili bir kilo verme yöntemi olduğunu ortaya koyuyor. Ancak bu uygulama herkese yapılamıyor. Özellikle kişinin vücut kitle endeksinin yüksek olması ve kilo sınırının obeziteye yaklaşmış hastalara uygulanan bir yöntemdir.

Yutulabilir Mide Balonu Fiyatları

Mide balonu fiyatları her hastaya göre değişen fiyatlardır. Her bireyin fizyolojik özellikleri, vücut kitle endeksi ve diğer özellikleri farklıdır. Bu farklılıklar doğrultusunda her hastaya uygulanan mide balonu çeşidi, yöntemleri de farklılık gösterir.

Uygulama öncesinde hasta detaylı olarak fiziki muayene yapılır ve yapılacak işlem planı yapıldıktan sonra mide balonu fiyatları belirlenir. Ayrıca fiyatlar, işlem yapılacak sağlık merkezine ve işlemi yapacağı hekime göre de farklılık gösterir.

https://www.drfirat.com/mide-balonu/ ß hakkında bilgi için hemen tıklayın.

 

Bu Yazıya Tepki Ver