Milano’da Bir Türk Yönetmen’in penceresinden: Tepkisizlik ve “Discord”

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milano’da Zion Lacroix adıyla yaşamını sürdüren Türk yönetmen ve sanatçı Doğa Vurgun, çektiği deneysel kısa filmler ve yarattığı sarkastik projeleri ile Avrupa’da ülkemizin genç ve yaratıcı yüzünü temsil ediyor. Çektiği “Discord” isimli moda filminde “tepkisizlik” temasını klişeler, günlük hayat ve sıkıcılık üzerinden işleyen Lacroix, her izleyicinin filmden farklı bir çıkarımda bulunabileceğini dile getiriyor.

Filmin çekimlerini Londra’da tamamlayan Zion Lacroix, şehrin tarihi dokusunun ve kompleks yapısının kendisi için sonsuz bir ilham kaynağı olduğunu söylüyor ve ekliyor:“Discord benim gözümde alışkanlıkları, ihmalleri ve ihtimalleri simgeliyor. Etki, tepki ve hassasiyet. En son kime karşı çıktık? Neye tepki gösterdik? Belki de çoğu gibi yutkunup önümüze baktık, çevremizde olup biteni görmezden geldik. Gün geçtikçe tepkisizleşiyoruz. Gün geçtikçe köreliyoruz. Neyin anlamlı neyin anlamsız olduğunu ayırt edemeyecek duruma geldik.

Bu film, çevremizi saran tepkisizlik üzerinde küçük de olsa bir delik açmak için yapılmıştır.”Lacroix aynı zamanda, filmin İstanbul, Atina, Madrid ve Milano gibi büyük şehirlerdeki gösteriminden gelen tepkilerin de oldukça olumlu olduğunu belirtiyor. Kendi işlerinde ve bağımsız projelerinde ise müzik konusundaki yeteneğini kullanarak alternatif müzik prodüktörlüğüne de soyunan Zion Lacroix’nın ilerleyen dönemlerde ülkemizi yurtdışında temsil ederken imza atacağı işler ise şimdiden merak konusu…

Bu Yazıya Tepki Ver