Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Eğitim Yöneticileriyle Toplantıda Bulundu

image_660badc385aed
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Tekin, Yerel Paydaşları ve Meslektaşlarını Dinliyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen “İl Eğitim Yöneticileri İle Toplantı”ya katıldı. Burada yaptığı konuşmada, **yürüttükleri çalışmaları yerel paydaşları ve meslektaşlarını dikkate alarak** gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Kente Kapsamlı Çalışma Ekibiyle Geldiler

Tekin, gittikleri her yerde idareci ve öğretmenlerle sohbet ettiklerini ve aldıkları notlara göre yapılması gereken düzenlemeleri planladıklarını belirtti. Kente kapsamlı bir çalışma ekibiyle geldiklerini söyleyen Tekin, Adana özelinde acilen yapılması gerekenlerle ilgili adımları atacaklarını ifade etti.

Eğitim Yatırımlarında Belediyelerin Önemi

Milli Eğitim Bakanı, eğitim yatırımlarının gerçekleşmesinde belediyelerin önemine değinerek, belediye seçimlerini önemsediklerini ve yerel yöneticilerin eğitim öğretim sürecinde merkezde olmasını arzu ettiklerini dile getirdi.

Sosyal Medya Uygulamalarına Tedbir Alacaklar

Çocukların pedagojik gelişimlerine zarar veren sosyal medya uygulamalarıyla ilgili tedbirler almayı planladıklarını ifade eden Tekin, ebeveynlerin okul içindeki diyalogların pedagojik açıdan doğru olmadığını düşündüklerini belirtti. **Ebeveynlerin okula gelirken randevu sistemiyle gelmelerini arzu ettiklerini** vurguladı.

Ana Dil Eğitimi ve Eğitim Kalitesi

Tekin, eğitim öğretimin niteliğini artırmayı, öğretmenlerin toplumsal saygınlığını yükseltmeyi ve okulların itibarını artırmayı önemsediklerini söyledi. Ana dil eğitimi konusunda alınan tedbirler ve Türkçe okuma becerilerini geliştirmek amacıyla yapılan çalışmalara da değindi.

Çocukların Karnelerinde “Sosyal Etkinlik” Başlığı

Bakan Tekin, Türkçe Söz Varlığı Projesi kapsamındaki adımları da medyada konuşulan konular arasında olduğunu belirtti. **Artık çocukların karnelerinde, ‘sosyal etkinlik’ başlığı altında bir değerlendirme olacağını** açıkladı.

Programa Yoğun Katılım

Programa Vali, milletvekilleri, ilçe milli eğitim müdürleri ve diğer yöneticilerin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tekve ve Cumhur İttifakı’nın Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir de katıldı.

Bu Yazıya Tepki Ver