Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Öğretmenlerle Buluştu

image_65c4b3694f9a4
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MEB, Öğretmenler Odası Buluşmaları Programını Düzenliyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), her ayın ilk hafta sonunda farklı illerdeki öğretmenlerle bir araya gelen “Öğretmenler Odası Buluşmaları” programını düzenliyor.

Bakan Tekin, Öğretmenlerle İstanbul ve Ankara’da Buluştu

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İstanbul ve Ankara’da ikişer kez olmak üzere Eskişehir, Konya, Kastamonu ve Sivas’ta da öğretmenlerle buluştu.

Deprem Bölgesindeki Öğrenci ve Öğretmenlere Destek

Bakan Selçuk, Ankara’daki öğretmenleri kabul ederken, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümü dolayısıyla hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anarak, “Asrın felaketinde başta öğretmen ve öğrencilerimiz olmak üzere yaşamını yitiren tüm canlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.” ifadesini kullandı. Selçuk, depremin etkilerini yaşayan bölgedeki öğrenci, öğretmen ve depremzede vatandaşların yaralarının sarılması için bir seferberlik anlayışı içinde faaliyetler yürüttüklerini belirtti.

Müfredat Değişikliği Yakında Açıklanacak

Bakan Selçuk, müfredat değişikliği konusunda da açıklamalarda bulundu. Yakın zamanda kamuoyuna açıklanacak olan müfredat değişikliği çalışmalarının tamamlandığını belirten Selçuk, müfredatın hızla değişen dünya koşullarına uygun, güncel gelişmeleri göz önünde bulunduran dinamik bir yapıda olması gerektiğini vurguladı. Aynı zamanda müfredatın, yerel değerler ve referanslar doğrultusunda oluşturulduğunu ve eğitim sistemine katkı sağlayacaklarını söyledi.

Öğretmenlerin görüş, öneri ve beklentilerini de dinleyen Bakan Selçuk, politikaların başarılı olabilmesi için eğitim paydaşlarıyla istişare kültürüyle hareket ettiklerini belirtti.

Bu Yazıya Tepki Ver