Milli Savunma Bakanlığı: Pençe Operasyonlarıyla Terör Örgütüne Ağır Darbe İndirildi

image_658d5955843b0_NoN6Hf
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Operasyonların Başarısıyla Terör Saldırıları Önleniyor

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyinde 2019 yılında başlatılan “Pençe Serisi” operasyonlarıyla birlikte çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini, mağara, sığınak, barınak, silah ve mühimmatın ele geçirildiğini ve terör örgütüne ağır darbe indirildiğini duyurdu. Bu sayede bölücü terör örgütünün Türkiye’ye yönelik saldırılarının engellendiği belirtildi.

Pençe Operasyonlarıyla Alan Hakimiyeti Sağlandı

Pençe Operasyonları, PKK/KCK terör örgütünün kullanımında olan sığınak ve lojistik tesislerini imha etmek, teröristleri etkisiz hale getirmek ve hudut emniyetini sağlamak amacıyla gerçekleştirildi. Hakurk’a başlayan Pençe-1 operasyonu, genişletilerek Pençe-2’ye dönüştü. Ardından Haftanin’e Pençe-3 ve Pençe Kaplan operasyonları gerçekleştirildi. Son olarak Avaşin-Basyan ve Metina bölgelerine yönelik Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarıyla terör örgütü üzerindeki baskı daha da artırıldı.

Kilit Kapatıldı, Irak Hududu Kontrol Altına Alındı

Açıklamada, Pençe Kilit operasyonuyla Zap, Metina ve Avaşin bölgelerinde toplamda 2 bin 453 kilometrekarelik alanın kontrol edilerek kilit kapatıldığı ve Irak hududunun kontrol altına alındığı ifade edildi. Bu operasyonlar sonucunda 1655 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, 4 bin 999 mayın ve el yapımı patlayıcının imha edildiği, 2 bin 472 mağara ve sığınak kullanılamaz hale getirildiği, 2 bin 934 silah ve yaklaşık 1 milyon 377 bin mühimmatın ele geçirildiği belirtildi.

Terör Yuvaları Yok Edildi

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe Operasyonlarına ek olarak planlı ve ani hava harekatlarıyla terör yuvalarında icra edilen harekatlarla teröristlerin barınaklarının yerle bir edildiğini vurguladı. Bu sayede sınırların ve vatandaşların güvenliğinin sağlandığı, terör inlerinin yok edilme kararlılığının gösterildiği ifade edildi.

Teröristler Hedefleniyor

Açıklamada, operasyonların Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakları çerçevesinde gerçekleştirildiği ve masum sivillerin, dost unsurların, tarihî ve kültürel varlıkların ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığı belirtildi. Terör örgütleri PKK/KCK, PYD/YPG ve DEAŞ’ın Suriye ve Irak’taki unsurlarının, meşru hedef olarak görüldüğü vurgulandı.

Bu Yazıya Tepki Ver