Milli Savunma Bakanlığı, Tuzla Piyade Okulunda Yaşanan Olay Hakkında Açıklama Yaptı

image_65842b813e049_75rgpn
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Atatürk’e Saygısızlık İçeren Davranışlar Tespit Edildi

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Tuzla Piyade Okul Komutanlığında meydana gelen olaylara ilişkin basın bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulundu. Bakanlık kaynakları, olay sonrasındaki iddiaların disiplin ve hukuk çerçevesinde değerlendirildiğini belirtti.

Olayda, milli anma ve kutlama günlerinde, törenlerde ve bayramlarda disiplin kurallarına uymamak, Atatürk’ün hatırasına saygısızlık içeren söz ve davranışlarda bulunmak, diğer personeli hedef göstermek suretiyle suç işlemeye teşvik etmek, hakaret ve tehdit gibi durumların tespit edildiği ifade edildi.

İdari Soruşturma Tamamlandı ve Disiplin Süreci Devam Ediyor

Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yürütülen idari soruşturma sonucunda, olaya sebebiyet veren personelin geçici olarak görevden uzaklaştırıldığı ve Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edildiği belirtildi. Ayrıca, olayla ilgili gözetim ve denetim sorumluluğunu yerine getirmeyen sıralı amirlerin görev yerlerinin değiştirildiği bilgisi paylaşıldı.

Adli soruşturma sürecinin ise devam ettiği ve sonuçlanana kadar bilgi verilemeyeceği vurgulandı. Ayrıca, kamuoyunda dolaşan bilgilerin aksine henüz hiçbir personelin Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrıma cezası almadığı ifade edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Sayın Bakan’a Yönelik Eleştirilere Tepki

Bakanlık kaynakları, olayla ilgili başlatılan soruşturma ve alınan tedbirlerin kamuoyunda haksız eleştirilere yol açtığını belirtti. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve bakanın Atatürk sevgisini ve bağlılığını sorgulamanın kimseye düşmediğini vurguladı.

Ayrıca, sosyal medyada TSK içerisinde tarikat yapılanmaları olduğu iddialarına yönelik olarak da Türk Silahlı Kuvvetlerinin anayasa ve mevzuata uygun hareket ettiği ve herhangi bir anayasa ihlali tespit edilmesi durumunda hemen müdahale edildiği açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Kızıldeniz’deki gemilere karşı yapılan saldırılarla ilgili olarak ABD’nin öncülüğünde oluşturulan “Çok Uluslu Güvenliği Sağlama Misyonu”na Türkiye’nin bakış açısının, milli hak ve menfaatler doğrultusunda hareket etmek olduğunu belirtti.

Irak Savunma Bakanı’nın Ankara ziyareti ve terörle mücadele konusunda bir gazetecinin sorusu üzerine, Türkiye’nin Irak’ın toprak bütünlüğüne saygılı olduğu ve tek hedeflerinin terör örgütleri olduğu ifade edildi. Türkiye’nin Irak ile işbirliği içinde terörle mücadeleye devam edeceği ve önümüzdeki dönemde olumlu gelişmelerin beklendiği vurgulandı.

İngiltere’nin Ukrayna’ya 2 adet mayın avlama gemisi vereceğine dair haberlerle ilgili olarak, bakanlık kaynakları, bu konunun Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmeden önce başlayan deniz desteği paketinin bir parçası olduğunu belirtti. Henüz gemilerin gönderilme takvimi hakkında bir açıklama yapılmadı.

Türkiye, Karadeniz’in barış ve istikrarının devamına yönelik görevlerini yerine getirmekte olduğunu ve Montrö Sözleşmesi’nin önemli bir araç olduğunu vurguladı. Türkiye’nin savaşın başında Montrö’ye dayanarak Boğazları savaşan taraflar için kapattığını ve savaşın denize yayılmasını önlediğini belirtti. Savaşın sonuna kadar Montrö Sözleşmesi’nin titizlikle uygulanacağı ifade edildi.

Bu Yazıya Tepki Ver