MİNİK KALPLERDEN GELECEK İÇİN BÜYÜK ADIM

minik-kalplerden-gelecek-icin-buyuk-adim
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Atıksız Gezegen Çocuk Atölyeleri” Kuzu Effect AVM’de başlıyor.. Ekim ayı boyunca her hafta sonu farklı bir atölyeyle minik ziyaretçilerine çevresel atıkları azaltmanın ve geri dönüştürmenin yollarını öğretecek olan Kuzu Effect AVM, hem eğlenceli hem de öğretici bu etkinliğe tüm çocukları davet ederek bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

Ekim ayı boyunca, “Sıfır Atık ve Sürdürülebilirlik” konularında özellikle geleceğimizin mimarı olan çocukları bilinçlendirmeyi amaçlayan Kuzu Effect AVM, atölye çalışmaları ile miniklerin eğlenirken öğrenmesini sağlayacak. Kuzu Effect karma projesi, enerjide ve çevresel tasarımda liderlik anlamına gelen çevre dostu bina sertifikasyon sistemi “Leed Gold” sahibi bir proje olması sebebiyle, sürdürülebilirlik ve atık yönetimi konusundaki duyarlılığı ile örnek bir yapı.2021 Ekim ayına kadar yaklaşık 300 bin kg evsel atık, 20 bin kg karton atık ve yaklaşık 5 bin kg da plastik atık geri kazanımına katkıda bulunan Kuzu Effect AVM; cam, metal, ahşap, plastik, kağıt gibi evrensel atıkların da ayrıştırma merkezlerinde özel cihazlarla geri dönüşüm sürecine dahil edilmesine katkı sağlıyor. Aydınlatma kullanımını minimumda tutarak AVM’nin gün ışığıyla aydınlatılmasını sağlayan ve doğal havalandırma sistemi ile taze hava akışını sağlan Kuzu Effect AVM, peyzaj alanları için özel bitkiler seçerek ortam havasını temizleyen bitkileri tercih ediyor.

Atölyeler çocuklara farkındalık katıyor

“Sıfır Atık ve Sürdürülebilirlik” konusunda çocukları da bilinçlendirmeyi amaçlayan Kuzu Effect AVM’de, 2-3 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen “Keten Çanta Boyama Atölyesi” ile hem boyama yapıp hem de keten kumaşa dair bilgi edinen çocuklar, saat 15:00 -20:00 arasında gerçekleşen atölyeye ücretsiz olarak katılım sağladı. 9-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Tek Kullanımlık Ahşap Ürünler Atölyesi” ve 16-17 Ekim tarihlerindeki “Kraft Bardak Atölyesi”nde bardak yapımı etkinliği ile minikler, günlük hayatta plastik olarak kullanılan materyallerin ahşap alternatiflerini kendi zevklerine göre yeniden tasarlayarak, plastik yerine geri dönüştürülebilir ahşap malzeme kullanımı hakkında bilgi edinecekler.

23 ve 24 Ekim’de “Saksı Yapım Atölyesi”nde rengarenk çiçekler için birbirinden güzel saksılar yapacak olan minikler, 30-31 Ekim’de “Kâğıt Poşet Tasarım Atölyesi” ile hayal dünyalarını yansıttıkları tasarımlarla geri dönüşümde önemli bir yer tutan kâğıt poşetlerin tasarımını yapacak. Tüm minikleri 15:00-20:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek “Atıksız Gezegen Çocuk Atölyeleri”ne katılmaya davet eden Kuzu Effect AVM’de, atölyelere katılacak minikler için gerekli tüm hijyen ve sağlık önemleri alındı.

Bu Yazıya Tepki Ver