Mısır, ABD, Hamas ve Katar Arasındaki Müzakereler Yeniden Başlıyor

image_65e54d28603ad
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Müzakerelerin İlk Günü Sonuçlandı

Mısır’ın Al-Qahera News televizyonuna göre, Mısır, ABD, Hamas ve Katar’ın katılımıyla Kahire’de yürütülen müzakerelerin ilk günü sona erdi ve görüşmelerin pazartesi erken saatlerde yeniden başlaması bekleniyor.

Heyetler Kahire’ye Geldi

Mısır basını, Hamas, Katar ve ABD’den heyetlerin Kahire’ye ulaştığını duyurdu. Ancak, betvole adı açıklanmayan kaynaklar detaylı bilgi vermedi.

İsrail Heyeti Şartını Açıkladı

Üst düzey siyasi bir kaynağa göre, İsrail heyeti, Gazze’de alıkonulan İsrailli esirlerin isim listesini almadan ateşkesle ilgili görüşmelere katılmayacaklarını belirtti.

Mısır’ın Çabaları

Mısırlı yetkililer, ramazan ayı öncesinde Gazze’de ateşkes ilan edilmesi için yoğun betvole giriş çaba harcadıklarını ve müzakerelerde ilerleme sağlandığını açıkladı. Ateşkes anlaşmasına varılması için taraflar arasında adil bir anlaşma sağlanmaya çalışılıyor.

Müzakerelerin Geçmişi

Müzakereler, Mısır’ın başkenti Kahire’de başladı ve daha sonra Fransa’nın başkenti Paris’e taşındı. Paris’te gerçekleşen müzakereler, İsrail, Hamas, ABD ve bet vole Katar heyetlerinin katılımıyla sona erdi.

İsrail savaş kabinesi, müzakerelerin devam etmesi için Katar’ın başkenti Doha’ya “düşük seviyeli bir heyet gönderme” kararı aldı.

Bu Yazıya Tepki Ver