Mısır’da Ateşkes Görüşmeleri Sürüyor

image_663b16942214d
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Müzakereler Bugün Tamamlanıyor

Mısır’da yayın yapan “El-Kahire el-İhbariye” televizyonu, üst düzey bir yetkilinin aktardığı bilgilere göre, Kahire’de taraflar arasında yürütülen müzakerelerin bugün tamamlanacağını duyurdu. Ateşkes görüşmelerinde İsrail’e Refah’ta gerilimi tırmandırmanın tehlikeli olduğu vurgulanırken, Mısır’ın her türlü senaryoya hazır olduğu belirtildi.

Hamas, Katar ve ABD’li Heyetler Katılıyor

Dün yayınlanan haberde, Hamas, Katar ve ABD’li heyetlerin Kahire’deki ateşkes görüşmelerine katıldığı aktarıldı. Katar ve ABD’li heyetlerin Mısır güvenlik heyeti ve Hamas heyetiyle görüşmelerini sürdürdüğü belirtildi. Mısır’ın Gazze Şeridi’nde ateşkes sağlanması için gösterdiği çabalara devam ettiği ifade edildi.

İsrail’in Saldırıları

İsrail’in Refah’ta devam eden saldırılarına karşın Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Katar ve Mısır’a iletilen ateşkes önerilerini onayladığını duyurdu. İsrail’in saldırılarına karşılık veren Hamas’ın onayıyla İsrail Savaş Kabinesi, Refah’taki saldırılarına devam kararı almıştı.

Son Durum

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 34 bin 789 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 78 bin 204 kişinin yaralandığı bildirildi. Enkaz altında halen binlerce ölünün olduğu ifade edilirken, sivil altyapıya da zarar verildiği belirtildi. Gaza ve İsrail arasında devam eden gerginlikte, taraflar arasında ateşkesin sağlanması için müzakereler sürüyor.

Bu Yazıya Tepki Ver