Modern Genç Odası Dekorasyonuna Dair Bilinmesi Gerekenler

5
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Gençler, ergenlik döneminde bireyselliklerini ve özgüvenlerini ortaya koyabilecekleri modern yatak odalarına sahip olmak istiyor. Bu yüzden de genç odaları dekore edilirken modern dekorasyona ayak uydurmak gerekiyor. Peki “Genç odası tasarımı nasıl olmalı?” biliyor musunuz? Eğer bilmiyorsanız, bu sorunun yanıtını yazımızın devamında bulabilirsiniz…

Çocukların evde en çok vakit geçirdiği alan şüphesiz yatak odalarıdır. Çocukların büyüdükçe değişen; ilgi alanlarının ve zevklerinin bu alanlara yansımasıysa kaçınılmazdır. Bunun bilincinde olan aileler ise hem sürekli dekorasyon işleriyle uğraşmamak hem de ekstra masraflarla uğraşmamak için çözümler üretmeye çalışmaktadır. Eğer sizler de bu hususta çözüm üretmeye çalışıyorsanız,  sizlere birazdan aktaracağımız modern genç odası tasarımına dair fikirleri rehber edinebilirsiniz.

1.   Genç Odası Temasının Belirlenmesi

Çocuğunuzun yatak odası için; mobilyalar ve aksesuarlar bakmadan önce dekorasyon temasını belirlemeniz gerekiyor. Böylelikle genç odası dekorasyonu yaparken işinizi kolaylaştıracak bir yol haritasına sahip olabilirsiniz. Unutmayın karar vereceğiniz tema, genç odasının dekorasyonuna yön verecektir. “Klasik dekorasyon mu? Sportif dekorasyon mu? Dekorasyon masalcı mı olmalı, yoksa avangart mı?” öncelikli olarak bunun değerlendirmesini yapmalısınız.

2.   Mobilyaların Seçimi

Genç odasında yer alacak olan mobilyalar, çocukların enerjisini yansıtan bir görünüme sahip olmalıdır. Buradan da genç odalarında belirli bir çizginin bulunmadığı sonucunu çıkartabilirsiniz. Ancak genç odası için gerekli olan mobilyaları; çocukların zevklerini ve fikirlerini göz ardı etmeden seçmeniz gerektiğinin bilincinde olmalısınız.

Mobilya piyasasında üretimi yapılan yüzlerce genç odası modeli bulunuyor. Bundan dolayı da aileler hem bütçelerine uygun hem de çocukların beğeneceği genç odasını bulmakta zorluk yaşıyor. Bu durumla karşı karşıya kalan ailelere yardımcı olmak adına genç odası için mobilya seçerken dikkat edilmesi gereken kriterleri de sıralamaya çalıştık:

 

◾ Ahsap yüzeyli ya da pastel renklerin kullanıldığı mobilya tasarımlarına göz atmalısınız.

Mobilyaların ebatları hem odaya hem de çocuğunuzun vücut gelişimine uygun olmalıdır.

◾ Genç odası takımına genel olarak bakıldığında çok amaçlı kullanımı olup olmadığına dikkat edilmelidir.

◾ Özellikle çalışma masası tasarımı, özel çalışma ortamını oluşturmalıdır.

Kitaplık, işlevselliğiyle ön plana çıkmalı ve depolama konusunda kolaylık sağlamalıdır.

◾ Gardıropsa, çocuğunuzun veya çocuklarınızın giysileri için gerekli olan depolama alanına sahip olmalıdır.

Özetle genç odası takımı, çocuğunuzun ihtiyaçlarına yanıt vermelidir.

Sizlere yukarıda aktarmış olduğumuz kriterleri göz önünde bulundurarak hiçbir zorluk yaşamadan genç odası takımına karar verebilirsiniz.

3.   Duvar Renginin Seçimi

Çocuğunuzun odasını dekore etmeye karar verdiniz. Dekorasyon temasına ve mobilyalara da karar verdiniz. Peki duvar renginin ne olacağına karar verdiniz mi? Eğer vermediyseniz, bazı püf noktalarını bilmeniz gerekiyor.

◾Odanın küçük olduğunu ve az ışık aldığını varsayarsak; odanın görünümü itibariyle kasvete bürünmemesi için açık tonlara yönelmeniz gerekecektir. Örneğin: Krem rengi, şampanya rengi ve beyaz rengi gibi. Çünkü duvar boyası olarak açık renklerin tercih edilmesi hem kasvetli havayı dağıtacak hem de alanın ferah ve büyük görünmesini sağlayacaktır.

◾ Mobilyaların ve duvar renginin birbirine benzer olacak bir şekilde tercih edilmesi, iç mekân dekorasyonlarında sıkça yapılan bir hatadır. Çünkü dekorasyonlarda tek bir rengin referans alınması,  ortamın estetik durmasına engel olacaktır. Ayrıca insanlar sürekli aynı renklere yoğunlaşmaktan sıkılabilir. Çocuğunuzun odasında böyle bir hata yapmamak için renk geçişleri yapabilir, farklı bir ambiyans yaratabilirsiniz.

4.   Aydınlatma Sistemi

Genç odasında tercih edeceğiniz aydınlatma sistemi, dekorasyon temasıyla örtüşmeli ve çocuğunuzun çalışma ortamını konforlu hale getirmelidir. Genç odasının dekorasyon stiline uygun olan avizeyi ve masa lambasını tercih ederek dekorasyonu büyük ölçüde tamamlamış olacaksınız.

5.   Halı Seçimi

Halılar pek önemsenmese de dekorasyon bütünlüğünü sağlayan önemli parçalar arasında yer almaktadır. Bu yüzden genç odası dekorasyonunda son rötuşu yapmak için halı tercihini doğru yapmalısınız.

Sizler için derlediğimiz başlıkları göz önünde bulundurarak çocuğunuzun yatak odasına yapacağınız dokunuşlar sayesinde modern genç odasını tasarlayabilirsiniz. Ancak genç odası takımını da göz önünde bulundurmanız gerektiğini unutmamalısınız. Çünkü bir genç odasının varlığı, içerisinde yer alan mobilyalarla mümkündür. Bu yüzden de genç odası takımında tercihiniz kesinlikle modern tasarımlar olmalıdır.

Bu Yazıya Tepki Ver