Motor Kasklarında Acil Durum Kiti

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Motorisk sitesi üzerinden satın alacağınız Agv kask modeli başta olmak üzere pek çok motosiklet kaskının malzeme yapısı içinde bulunduğu; hacim ve ağırlık ölçüsü tek tek incelenerek ve testten geçirilerek ayrıntılı bilgilendirme kısmında sunulur. Snell veya Sharp adı verilen iki farklı kaskların darbelere karşı dayanıklılığını ve güvenilir bir malzemeden kişinin sağlığını koruyucu olup olmadığını da test eden kurum testlerinden geçirilerek sunulur.

Hjc kask modelleri başta olmak üzere tüm kaskların ayrıntılar bölümünden de yine tabii olduğu test kurum testinden başarılı olup olmadığı ve herhangi bir sertifikası bulunmadığı da belirtilmiştir. Her bir kask içerisinde acil durum kiti bulunur. Zor anlar için kişinin faydalanabileceği ve en gerekli acil durum ekipmanları ile üretimde yer verilmiştir.

Snell Güvenilirlik Testi

Motorisk sitesi içerisinde üretilen kaskların geçmiş olduğu kas güvenilirlik ve darbelere dayanıklılık testinden birisi de Snell testidir.

Snell testinin oluşma süreci aslında bir motor sürüşü deneyiminde yaşanan kaza sonrasında oluşturulmuştur. 1957 yılında yılında Dr.George Snively tarafından ilk defa yarış motorlarında kullanılması üzerine kaskların testinin yapılacağı ve Motor kaskı üretiminin gerçekleştirileceği Snell Memorial foundation adı verilen bir kurum oluşturulmuştur.

Günümüzde bakıldığında ralli yarışları başta olmak üzere ve yüksek risk barındıran spor türlerinin içerisinde kullanılan kask modellerinin bu sertifikaya sahip olmasına önem verilmiştir.

 

 

Bu Yazıya Tepki Ver