Müdürlüğü 11 Gün Sürdü

Screenshot_7
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Turkcell’in yeni Genel Müdürü Bülent Aksu’nun görev süresi beklenenden kısa sürdü. Aksu, 14 Eylül’de Genel Müdür olarak atanmıştı fakat sadece 11 gün sonra görevi sona erdi. Öncesinde 2020-2023 yılları arasında Turkcell Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Aksu, bu görevden ayrılınca Genel Müdürlük koltuğuna oturmuştu.

Turkcell’den yapılan resmi açıklamada, Aksu’nun 25 Eylül 2023 tarihinden itibaren Genel Müdür görevinin sona erdiği belirtildi. Firmanın, Aksu’ya bundan sonraki profesyonel yaşamında başarılar dilediği açıklamada belirtildi.

Bülent Aksu kimdir sorusuna gelirsek; 30 yıla yakın profesyonel yöneticilik tecrübesi olan Aksu, telekom, enerji, petrokimya, tekstil ve denetim hotslot sektörlerinde önemli görevlerde bulunmuştur. Aksu, iş hayatına Kuveyt Türk AŞ Teftiş Kurulu’nda müfettiş olarak adım atmıştır. Daha sonra sırasıyla Çalık Holding, Akfel Grup, Petkim, STAR Rafineri gibi büyük firmalarda CFO pozisyonunda görev yapmıştır. Aksu’nun yöneticilik kariyerinde birçok birleşme, satın alma ve finansal işlem başarısı bulunmaktadır.

Turkcell’de 2016-2018 yılları arasında CFO olarak görev yapan Aksu, finansal alanda yenilikçi çözümlerle şirkete önemli katkılarda bulunmuştur. hotslot giriş Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türk Telekomünikasyon AŞ, Türk Eximbank gibi önemli kurumlarda da yöneticilik yapmıştır.

Uluslararası alanda da Türkiye’yi temsil eden Aksu, G20, Asya Kalkınma Bankası, Afrika Kalkınma Bankası, Dünya Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Asya Altyapı Yatırım Bankası ve İslam Kalkınma Bankası gibi önemli kuruluşlarda üst düzey görevlerde bulunmuştur.

Eğitim hayatına bakıldığında Bülent Aksu, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun olmuştur.

Bu Yazıya Tepki Ver